Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

20-tal nya jobb till Södertälje när Clas Ohlson öppnar

Just nu är det full aktivitet i gamla Roxy i Lunagallerian. Clas Ohlson bygger och varulägger sin butik – om fem sex veckor ska den vara klar och ha skapat 15–20 nya jobb i centrum.

Bo Heyman, etableringschef på Clas Ohlson, berättar att butikschefen samt personal redan är anställd bland de 500 till 1500 ansökningar butikskedjan brukar få vid varje butiksetablering. Hur många av dem som är Södertäljebor är oklart.

Det är andra gången butikskedjan försöker etablera sig i centrala Södertälje. Förra gången kom den isländska finanskraschen emellan – fastighetsbolaget som skulle inhysa butiken gick i konkurs.

Den här gången gick det bättre – om man räknar bort folkstormen när Södertäljes enda biograf las ner. Men någon nedläggning för Clas Ohlson är inte aktuell – butikskedjan räknar med att bli kvar i Södertälje en lång tid framöver.