Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

19-åringen häktad för försök till mord

Den 19-årige Linköpingsbon häktades på torsdagen misstänkt för försök till mord alternativt medhjälp till mordförsök natten mot långfredagen i centrala Söder­tälje.

Häktningsförhandlingen hölls av säkerhetsskäl i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt klockan tre på torsdagen.

Personal från Södertälje tingsrätt reste dit för att hålla förhandlingen, som slutade med att den 19-årige Linköpingsbon häktades för inblandningen i skottdramat i Södertälje centrum den 2 april då en 37-årig man skottskadades lindrigt och en 28-årig man skadades allvarligt.

Som LT berättade i onsdags finns samband mellan 19-åringen och X-team, som legat i konflikt med det lokala Södertäljenätverket.

Men trots de inblandades kopplingar till grupperingarna, väntar polisen med att dra några slutsatser om det handlar om en gänguppgörelse.

– Vi vill inte spekulera utan inriktar oss på att hitta den som sköt, säger Ulf Göranzon, presstalesman på länskrim i Stockholm, som handhar alla utredningar som rör den grova organiserade brottsligheten.

19-åringen har en klassisk bakgrund för unga kriminella, en problemfylld uppväxt med narkotikamissbruk och institutionsplaceringar, enligt yttrande från kriminalvården.

Åtal ska väckas senast 22 april.