Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

19-åring klättrar på Socialdemokraternas lista – samtidigt som tunga namn faller

På lördagen presenterade Socialdemokraterna i Södertälje sin fullmäktigelista inför årets val. Flera tunga namn petas ner på listan och nya förmågor tar plats.

Årets fullmäktigelista toppas av Boel Godner, Elof Hansjons, Ingela Nylund Watz och Håkan Buller. Därefter kommer doldisen Rua Dawood, 30, från Lina Hage som suttit med som ersättare i fullmäktige sedan 2014.

En förändring mot förra årets lista är att Anna Bohman Enmalm, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, går från topplacering till blygsamma plats elva på listan. Därmed får hon en lägre placering än Alice Bitar, student och krönikör i LT.

– Det är överraskande att en 19-åring kommer in och puttar ner Bohman Enmalm och fler etablerade namn längre ner på listan, säger Tomas Karlsson, politisk redaktör på Länstidningen.

På plats 23 syns Rose-Marie Jacobsson, som för nuvarande är ordförande i socialnämnden. Men Socialdemokraterna har under den nuvarande mandatperioden haft just 23 platser i kommunfullmäktige.

– Det här tyder på att Jacobsson inte är särskilt sugen på att sitta kvar i fullmäktige efter valet, säger Tomas Karlsson.

Ett annat namn som saknas i listans toppskikt är Claes Hellgren, som varit ordförande för Södertälje Hamn AB sedan 2007 och som suttit i kommunfullmäktige sedan 2010.

Riksdagsledamöterna Ingela Nylund Watz och Yilmaz Kerimo ligger fortsatt högt på listan med en tredje- respektive sjätteplacering. Kerimo har tidigare berättat för LT att han inte kommer kandidera i riksdagsvalet i år.

– Vi är stolta att kunna presentera en jämställd fullmäktigelista med representanter från hela Södertälje. För mandatperioden förnyar vi också 39% av listan, för att ge nya förmågor möjlighet att engagera sig i sin hemkommun, säger Ingela Nylund Watz, ordförande för Socialdemokraterna i Södertälje i ett pressmeddelande.

► Ladda ner LT:s nyhetsapp gratis till din Iphone här eller till din Android här!