Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

19-åring gripen för skottdramat  i centrum

Polisen har gripit en 19-årig man och han ­sitter sedan måndag morgon anhållen, misstänkt för delaktighet i den skottlossning som skedde i centrum under natten mot långfredagen.

Klockan åtta på måndagsmorgonen anhölls en 19-årig man, misstänkt för att ha varit delaktig i det mordförsök som inträffade under natten till i fredags då två personer blev beskjutna i en bil i centrala stan.

I övrigt är polisen mycket förtegen om hur utredningsarbetet fortskrider och om fler gripanden är aktuella. Länskriminalpolisen, som tagit över ärendet, har under helgen hållit ett stort antal förhör med bland annat vittnen och boende i omgivningarna runt Ekdalsgatan där skottlossningen ägde rum.

– Jag vet att man har jobbat väldigt intensivt med det här hela helgen, med en mängd förhör, säger Lotta Thyni, pressansvarig vid Södertäljepolisen.

Dessutom har ett större antal poliser befunnit sig i stan under helgen.

– Vi tog in lite mer folk, säger Peter Lindberg, stationsbefäl vid Södertäljepolisen.

Det var vid tvåtiden på natten mot långfredagen, i samband med att krogarna

i centrum stängde, som de två männen, 27 och 37 år gamla, kom körande på Ekdalsgatan i centrala Södertälje. I höjd med JC antingen mötte eller hanns de upp av en bil med flera personer, som började skjuta mot männens bil.

Föraren, den 27-årige mannen, träffades i bröst och ansikte och han flyttades på fredagseftermiddagen till Karolinska sjukhuset. Tillståndet för 27-åringen var på måndagen fortfarande allvarligt, men stabilt. Han hålls fortfarande nersövd på sjukhuset och man har ännu inte kunnat operera honom för den kula som han har i ryggraden och den kula som han träffats av i käkbenet.

Den 37-årige passageraren, som skottskadades i mage och armarna, har i sin tur försvunnit. Enligt uppgift från polisen har 37-åringen själv avvikit från sjukhuset och flyttat till, för polisen, okänd ort.

Båda offren är kända av polisen sedan tidigare och har förekommit i ett kriminellt nätverk.

Kan det handla om en gänguppgörelse?– Klart att det finns sådana tankar. Men vi vet inte ännu och jobbar brett, säger Peter Lindberg.

Misstänker ni en koppling till mordet på en 25-årig X-teammedlem i Ronna i julas?

– Vi kan inte utesluta en koppling. Men vi vet inte.

Bilen med gärningsmännen var enligt vittnen en ljus Volkswagen Jetta eller Golf. Den fortsatte efter skottlossningen ner på Nygatan i riktning mot Park hotell.