Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

18-åringens sista tid i livet kartläggs

Polisen har ännu ingen gripen för mordet på 18-åringen på Klotvägen, men arbetar nu med att kartlägga hans sista timmar i livet.

Annons

Den 18-årige man som sköts till döds på Klotvägen i Geneta natten mot söndag, besökte restaurang Plaza på Järnagatan och Max hamburgerrestaurang i Geneta timmarna innan mordet.

Nu är polisens mordutredare intresserade av att komma i kontakt med vittnen som iakttagit honom under kvällen samt senare vid brottsplatsen.

– Vi har ingen gripen i nuläget men vi är intresserade av vittnesiakttagelser under natten från midnatt fram till klockan två, det går att kontakta oss på 114 14, säger spaningsledare Christer Axling på polisens regionala utredningsenhet, tidigare länskrim, som är stationerad på Kronoberg i Stockholm.

Någon skäligen misstänkt finns inte i nuläget, enligt uppgift till LT. Mordet på 18-åringen ser ut att bli ett typiskt spaningsmord. Sådana brukar ta ganska lång tid att utreda.

– Vi gör en väldigt bred kartläggning av offrets sista tid i livet, säger Christer Axling.

Polisen gick i går ut med den exakta uppgiften för när larmet kom till SOS: 02.01 på söndagsmorgonen. Däremellan besökte 18-åringen restaurang Plaza som tidigare hette Stanleýs och innan det Sledgehammer.

Enligt anhöriga till offret ska 18-åringen sedan ha hämtat sin lillebror på Max hamburgerrestaurang i Geneta och skjutsat hem honom till Klotvägen, där han inväntade en kompis som skulle hämta upp honom.

18-åringen ska ha färdats i en grön Golf, samma bil som han satt i på föräldrarnas garageuppfart, när gärningsmännen dök upp.

18-åringen sköts med flera skott och förklarades avliden senare på sjukhus. Enligt mordutredarna var det ingen olyckshändelse utan en ren avrättning.