Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

18-åring skjuten till döds i Geneta i natt

Natten mot söndagen hittades en 18-årig man skjuten i ett fordon på Klotvägen i Södertälje. Polisen försökte rädda livet på mannen under färden till sjukhus. Men mannen dödförklarades på sjukhuset. (Uppdaterad 10.57)

– Vi fick en påringning via 112 och när patrullen kom till plats hittades mannen skottskadad, säger Kjell Lindgren, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Polisen försökte rädda livet på mannen genom att utföra livräddande åtgärder. Mannens liv gick dock inte att rädda.

– När mannen kom till sjukhuset dödförklarades han. De anhöriga uppges vara underrättade.

Polisen har nu startat en förundersökning om mord.

– Patrullerna är fortfarande kvar på platsen och försöker fånga upp vittnen. Vi försöker ta reda på hur det hela har gått till.

Mordlarmet kom in till polisen vid 02.30-tiden på natten mot söndagen.

– Nu vidtar vi de sedvanliga åtgärderna. Vi genomför en teknisk undersökning på platsen och håller förhör med vittnen.

Enligt LT:s reporterteam på plats pågick under förmiddagen en massiv teknisk undersökning där polis genomsökte området och pratade med boende.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska flera skott ha avlossats.

– Det är mer än ett skott som har avlossat, så mycket kan jag säga. Eftersom bilen är tagen i beslag och vi har en som är skjuten kommer vi kunna få klarhet i mängden avlossade skott när teknikerna arbetat lite längre, säger Kjell Lindgren.

Läs även: Vittnet: "Jag hörde tre-fem skott"

LT-Play: Granne chockad: "Det känns overkligt"

Vet du mer? Har du bilder? Skicka SMS/MMS till 72 001 (du måste skriva LTS TIPS i meddelandet) eller mejla [email protected]