Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

17-åring dömd för misshandel

Ungdomstjänst och böter blir straffet för en 17-årig yngling som misshandlade en 15-årig elev på Brunnsängskolan i vintras.

Det var den 26 januari i år som 17-åringen och hans 15-årige kamrat gick in på Brunnsängskolan och sökte upp ett gäng elever som befann sig utanför skolans bibliotek. 17-åringen gick direkt fram till en 15-årig elev och sa att de skulle göra upp. När 15-åringen inte visade intresse att bråka, slog 17-åringen flera kraftiga knytnävsslag i 15-åringens anikte samtidigt som han höll fast honom i halsen.

När en person på skolan skulle ingripa för att avstyra bråket gick 17-åringens 15-åriga kamrat emellan och stoppade honom. På så vis fortsatte misshandeln som blev väldigt blodig.

Nu döms 17-åringen för misshandeln till 40 timmars ungdomstjänst och att betala 5 000 kronor i kränkningsersättning. Tingsrätten anser att misshandeln var av ”allvarlig karaktär” och att han skulle ha fått två månaders fängelse om han vore vuxen. Hans 15-årige medhjälpare döms för medhjälp till misshandel och dagsböter, totalt 2 500 kronor.

De två dömda ynglingarna ingår i en konstellation ungdomar som polisen på senare tid håller ett stadigt öga på. Gängets ledare omhändertogs för en tid sedan för dödshot mot två ungdomar, som placerades på jourhem på hemlig ort.