Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

17-årig Södertäljebågskytt nyligen uttagen i juniorlandslaget: "Både taggad och hedrad"

Sofia Hölaas Borén, 17, från Södertälje, har blivit uttagen att representera Sverige i en stor bågskyttetävling för ungdomar i Italien nästa vecka.
– Jag känner mig både taggad och hedrad som får lov att representera Sverige i tävlingen, säger hon i ett pressmeddelande.

Här finns dina lokala sportnyheter på sociala medier:

Gilla LT-sporten på Facebook

Följ LT-sporten på Twitter

European Archery Youth Cup pågår i italienska Rovreto mellan den 14 och 19 maj. 250 deltagare från 35 länder kommer att vara på en plats – en av dem: Södertäljes 17-åriga talang Sofia Hölaas Borén.

 – Jag ser jättemycket fram emot att få tävla mot Europas bästa skyttar och ska göra mitt bästa. Jag känner mig både taggad och hedrad som får lov att representera Sverige i tävlingen, säger 17-åringen i ett pressmeddelande.

Södertäljeskytten är i början i vad som kan vara ett av de första stegen mot ett OS.

På meritlistan finns redan ett guld i junior-SM i recurve (den olympiska skjutstilen) 2017, brons i junior-SM i mars i år och ett svenskt rekord i elitklassen (30 pilar, 18 meter inomhus) i höstas.

– Sofia ingår i ett team av duktiga, unga skyttar som vi ska göra vårt bästa för att stödja så att de kan kvalificera sig till de kommande Olympiska Spelen, berättar Tomas Johansson som är ansvarig för bågskytteförbundets OS-satsning, i pressmeddelandet.