Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

162 lärarassistenter till Södertälje

Utbildning ger makt att hitta sin väg i livet, oavsett hur starten såg ut. Därför har lärarna Sveriges viktigaste yrke. Men i dag får inte lärarna tillräckliga förutsättningar för att lyckas fullt ut i sitt arbete.

Många pedagoger upplever att mycket annat än undervisning stjäl deras tid. Det kan handla om vakthållning, städning, omfattande pappersexercis och otaliga föräldrakontakter. Utbildade lärare måste därför avlastas kringuppgifter för att få tid att förbereda lektioner och ägna sig åt sitt huvuduppdrag – att undervisa. Liberalerna föreslår nu en miljardsatsning på 18 000 nya lärarassistenter i Sveriges skolor, vilket skulle betyda 162 assistenter till Södertälje.

Lärarassistenterna ska kunna ta över olika administrativa sysslor från lärarna och fungera som stöd både i klassrummet och på skolgården. Arbetsuppgifter är till exempel att vara rastvakter, följa upp elever som får kvarsittning eller visas ut ur klassrummet, registrera frånvaro och hantera nationella prov och andra tester.

Med fler lärarassistenter avlastar vi lärarna, ökar attraktiviteten i yrket och förbättrar resultat och måluppfyllelse hos eleverna när lärarna får mer tid för just undervisning.

Låt lärare vara lärare. Då kommer fler barn att lyckas i skolan.

Det är därför Liberalerna sätter skolan först.

Mats Siljebrand (L)

gruppledare

Metin Hawsho (L)

vice gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel