Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

16.00: Hur går det för Södertälje på Grammisgalan?

Nu ska priserna delas ut till landets artistelit. Petter leder Grammisgalan på Cirkus i kväll. Tar Södertäljes jazzelit hem något pris?

– Kniper vi en Grammis är det fantastiskt kul. Det är tredje gången som jag är nominerad, så det vore kul om juryn tycker att det är dags nu. Men bara att få vara nominerad är fantastiskt, säger Peter Asplund.

Han är nominerad med sin skiva ”Aspiration: Home Safe...And Sound”, där även Södertäljebon Johan Löfcrantz Ramsay medverkar på trummor. Ännu en Södertäljemusiker, Per ”Texas” Johansson, är nominerad i jazzkategorin med skivan ”De långa rulltrapporna i Flemingsberg”.

– Johan kommer att vara med ikväll och vi två lär har väldigt kul. Alla vi som är nominerade har spelat ihop, så det blir som en fest där jag träffar mina polare. Det ska bli jättekul att gå dit och frottera sig med musikvärlden, säger Peter Asplund.

Han tycker att det är svårt att sia om hur juryn kommer att resonera.

– Alla nominerade plattor är bra, så det är skitsvårt. Det är ju en ganska kommersiell grej, så det handlar lite om vad som är poppis för tillfället.

Men att det skulle vara roligt att kamma hem priset sticker han inte under stol med.

– Det är ju naturligtvis en uppmuntran och ett kvitto på att det man gör är bra. Grammis är ju på många sätt det största priset, kanske inte musikaliskt och konstnärligt, men publikmässigt. Det är något som alla, även internationellt, greppar och förstår, säger han.

Följ liverapporteringen från galan här ovan från klockan 16.00.