Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15-åringens fyra mål gav Nykvarn hopp

Nykvarn vände underläge till 7-5-seger hemma mot serietvåan Rönnby - mycket tack vare fyra fullträffar från Elin Källström, 15. Därmed lever hoppet om allsvenskt spel.

Nykvarn var piskat att besegra serietvåan Rönnby för att ha avgörandet om den allsvenska platsen i egna händer. Då klev 15-åriga Elin Källström fram.

Åtta minuter in i matchen tände hon ett hoppets fackla. Ensam med tre Rönnbyspelare satte Källström ledningsmålet högt upp i nättaket.

Men trots ledningsmålet var det ett hemmalag som i stundens allvar uppträdde stressat. Kvitteringen kom också några minuter senare, och efter slarv i slutet av perioden kunde Rönnby Västerås IBK Ungdom gå ifrån till 1-2.

- Man såg att tjejerna ville jävligt mycket, men i stället blev det ett väldigt krystat spel, säger Nykvarnstränaren Sebastian Wahlgren.

Då släppte det i andra. Fyra minuter in i perioden prickade Källström först 2-2, innan hon gjorde 3-2 två minuter senare.

- Vad ska man säga? Det är sjukt. Men hon har visat det hela säsongen, hon ger hundra procent i varje match, i varje duell – trots att hon på plan är minst till storleken.

Åtta minuter från slutet reducerade Rönnby till 7-5, men hemmalaget kunde behärskat spela av matchen med ett lugn man sällan visat under säsongen.

- En otroligt viktig seger. Hade vi torskat i dag hade vi inte haft det hela i våra egna händer, utan fått förlita oss på andra resultat, säger Wahlgren.

I och med segern passerar NIF Linköping i tabellen, och går därmed upp på en sjundeplats och kvalplats till allsvenskan. Närmast väntar derby mot redan klara seriesegraren Telge SIBK.

- Klart man hoppas att de kommer gå lite på halvfart, men det tror jag inte. Vi vill alltid spöa dem, och de vill alltid spöa oss, säger Wahlgren och fortsätter:

- Vi ska ge dem en match, och sen har vi Linköping hemma i sista omgången. Vinner vi där kan vi bli sexa.

En sjätteplats skulle betyda en direktplats till allsvenskan. Men marginalerna är små. Skulle NIF sluta på en åttondeplats blir laget kvar i division ett – som nästa säsong kommer vara en mycket svagare serie.