Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15-åring kastade ölmugg mot vakt under skandalmatch – döms till böter

Det var stora oroligheter under en match mellan Syrianska och Dalkurd på Södertälje fotbollsarena den 3 juni förra året.

Som LT har berättat tidigare avbröts matchen sedan någon i hemmaklacken kastat in ett knallskott mot Dalkurds Richard Yarsuvat. Flera personer har åtalats och dömts efter matchen. Syrianska FC tog också avstånd från sin supporterklubb efter skandalscenerna på läktaren.

På onsdagen kom ytterligare en dom gällande supportrarnas agerande på läktaren. Denna gång är det en ung kille som döms för att ha kastat en platsmugg med öl mot en ordningsvakt som skulle avvisa en person från arenan. Killen kunde senare, trots att han hade maskerat sig med en halsduk över ansiktet, identifieras via en film som spelats in under matchen.

När ärendet landade i rättegång bad killen, som var 15-år då brottet begicks, vakten om ursäkt. Tonåringen har nu dömts för förgripelse och tjänsteman och brott mot ordningslagen till 30 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 1.500 kronor i böter.