Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15-åring dömd för sexuellt ofredande på McDonalds

En 15-årig yngling från Södertälje döms för två fall av sexuellt ofredande och två fall av olaga hot som skedde under förra året.

Pojken som tidigare dömts för två fall av stöld skulle enligt domen ha satt sig bredvid en 13-årig flicka på McDonalds.

Han ska då enligt flickan ha tagit fram sitt kön och slagit det mot hennes lår. Vid ett senare tillfälle ska han ha på ett tåg dragit ned flickan på golvet, stuckit händerna innanför hennes kläder och tagit henne på brösten och rumpan.

Pojken förnekar övergreppen och hävdar att han enbart skojat med flickan på McDonalds genom att ha sitt finger vid gylfen. Tingsrätten har dock bedömt flickan som mycket trovärdig. De förlitar sig till ett vittnesmål från en vän till flickan samt en övervakningsfilm från McDonalds som styrker 13-åringens berättelse. Under samma år ska 15-åringen även vid två tillfällen ha hotat lärare med en soft airgun. Vid ena tillfället ska han ha riktat pistolen mot en lärare då han inte fick komma in i ett klassrum.

Pojken har erkänt att han har haft pistolen men menar att syftet aldrig var att hota någon. I stället var det tänkt att han skulle driva med lärarna.

15-åringen som dömts till ungdomsvård har enligt socialtjänsten ett behov av ett heltäckande stöd gällande hans sexuella och sociala beteende.