Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

11.00: Bedragarbloggerskan får sin dom – LT sänder live

Hon åtalades för grovt bedrägeri, nekade – men erkände när rättegången skulle inledas för en vecka sedan. På måndagen fick bedragarbloggerskan från Södertälje sin dom. LT sände live med anledning av detta klockan 11.

Annons

Den 31-åriga kvinnan dömdes på måndagen till skyddstillsyn med samhällstjänst 140 timmar. I en särskild föreskrift i domen står det att hon ska genomgå frivårdens behandlingsprogram One to One.

Hon döms inte för grovt bedrägeri som åklagaren Sara Sundström yrkade på. Tingsrättens bedömning av hennes brott är mildare och dömer henne bara för bedrägeri. Därför slipper hon också fängelse.

Bedragarbloggerskan lurade till sig sammanlagt 37 135 kronor på att erbjuda konsertbiljetter, mestadels till Håkan Hellström men också till Kent.

På Facebook tog hon kontakt med sina offer som swishade pengar till henne som förskottsbetalning. Sedan skulle kvinnan skicka biljetterna med rekommenderade brev – i två fall skickade hon tomma brev.

I ett annat fall tog hon en bild från nätet på en konsertbiljett som hon visade upp för sina offer att minsann hade en biljett.

Hon lurade till sig ytterligare 79 325 kronor genom att agera som en resebyråagent åt två privatpersoner. En resa skulle gå till Maldiverna och en annan skulle gå till Thailand men de resorna, den ena värd 40 000 kronor och den andra 39 325 kronor, hade kvinnan inte tillgång till.

Kvinnan lurade personer över hela Sverige. Målsäganden finns till exempel i Göteborg, Uppsala, Stockholm, Karlskrona, Luleå, Karlstad, Linköping och Jönköping.

Hon döms nu att betala totalt 116 460 kronor i skadestånd till sina offer.