Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

105 nya lägenheter på gång i Glasberga

Glasberga växer – och inte bara med radhus och parhus. Boklok har ansökt om bygglov för 105 lägenheter i tio flerbostadshus i södra delen av området.

Stadsbyggnadsnämnden lär godkänna bygglovet i fastigheten Glasberga 1:26, där Glasbergagatan och Dagsverksgatan möts i södra, ännu outbyggda delen, etapp 3.

– Det är glädjande och inte helt vanligt att man ger bygglov för 105 lägenheter på ett bräde, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Håkan Buller (S).

– Det är ett steg på vägen mot de 20 000 (utlovade under 20 år) nya bostäderna, menar han.

I skisserna ser man att det handlar om tio bostadslängor med tre våningar, där loftgångar och trappor på utsidan kommer att användas. Det handlar om bostadsrätter, tvåor, treor och fyror.

Det nya kvarteret i söder är det hittills andra lägenhetsprojektet i Glasberga.

På fastigheten, som blir som ett eget kvarter, finns också 107 parkeringsplatser.

–Vi har ingen generell p-norm, men visst är det rimligt med en p-plats per hushåll i ett område med sämre utbyggd kollektivtrafik, svarar Buller på frågan om hur man resonerade med p-platserna.

– Som jag förstår står Boklok redo med spaden. Det lär nog börja byggas ganska omgående efter att de fått startbesked.