Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

00-tjejernas silver påskhelgens höjdpunkt för SBBK

SBBK:s flickor 00 var det enda av arrangörsklubbens lag som nådde semifinal i Scania cup. Laget tog silver till slut - en förbättrning mot fjolåret då det blev en fjärdeplats.

Förra året gick två SBBK-lag till semifinal, men inget tog medalj.

I år var det bara 00-tjejerna som tog sig till medaljplats. I semifinalen slog laget danska Åbyhöj med 42-32 och därmed fick laget en ny chans att ta sig an ett annat danskt lag, Vaerlöse, som man hade mött redan i gruppspelet. Men precis som då blev det förlust, den här gången med 41-54, och laget fick nöja sig med silvermedaljerna.

Frida Olsson var SBBK:s främsta poänggörare i finalen med 13 poäng och även främst i turneringen i stort. Danska U-landslagsstjärnan Frida Formann var dock värst både i finalen (25 poäng) och i turneringen i stort.

Pojkar 01 och 02 var båda i kvartsfinal, men föll där stort mot Fryshuset respektive Solna.

På pojksidan blev det tre svenska, tre danska och ett finskt guld. Solna kunde glädja sig åt två segrar, i pojkar 01 och 02, medan Fryshuset vann äldsta pojkklassen (97/98).

På flicksidan tog Sverige tre segrar, Danmark två och Finland två. De svenska guldlagen var Norrort (F97/98), Fryshuset (99) och Marbo (02).

Kompletta resultat hittas på Scania cups hemsida.