Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

00-tjejernas silver påskhelgens höjdpunkt för SBBK

SBBK:s flickor 00 var det enda av arrangörsklubbens lag som nådde semifinal i Scania cup. Laget tog silver till slut - en förbättrning mot fjolåret då det blev en fjärdeplats.

Annons

Förra året gick två SBBK-lag till semifinal, men inget tog medalj.

I år var det bara 00-tjejerna som tog sig till medaljplats. I semifinalen slog laget danska Åbyhöj med 42-32 och därmed fick laget en ny chans att ta sig an ett annat danskt lag, Vaerlöse, som man hade mött redan i gruppspelet. Men precis som då blev det förlust, den här gången med 41-54, och laget fick nöja sig med silvermedaljerna.

Frida Olsson var SBBK:s främsta poänggörare i finalen med 13 poäng och även främst i turneringen i stort. Danska U-landslagsstjärnan Frida Formann var dock värst både i finalen (25 poäng) och i turneringen i stort.

Pojkar 01 och 02 var båda i kvartsfinal, men föll där stort mot Fryshuset respektive Solna.

På pojksidan blev det tre svenska, tre danska och ett finskt guld. Solna kunde glädja sig åt två segrar, i pojkar 01 och 02, medan Fryshuset vann äldsta pojkklassen (97/98).

På flicksidan tog Sverige tre segrar, Danmark två och Finland två. De svenska guldlagen var Norrort (F97/98), Fryshuset (99) och Marbo (02).

Kompletta resultat hittas på Scania cups hemsida.