Annons

Annons

Annons

Turbulensen kring Grafikens hus

Insändare
Grafisk konst ger mycket positivt

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Tanken var att Grafikens hus skulle flytta in i Gjuteriet vid Tom Tits experiment.

Bild: Stefan Lindström

Annons

Vad bra med debatten om Grafikens hus varande eller icke varande i Södertälje. Vad tänker kommunen göra med det halvfärdiga tegelhuset – Gjuteriet? Spränga det i luften? Ganska billigt. Eller sälja det kommersiellt till en aktör som ska driva en förhoppningsvis lukrativ verksamhet. Kanske hotell, festlokal eller outlet?

Det är kultur vi behöver i Södertälje. Musik, konst och teater. Både att utöva och se på. Det är livsviktiga aktiviteter framför allt under den mörka årstiden. Alla kan inte åka in till Stockholm. Alla kan inte utöva sport/idrott eller vilja titta på detta.

Annons

Annons

Varför inte anstränga sig att få sponsorer, som kan bidra med pengar eller donationer och få någon form av reklam i i utbyte. Det har fungerat tidigare i andra sammanhang.

Det finns mycket positivt att framhålla om grafisk konst. Den är relativ billig och kan nå ut till många platser och hem. Den kan mångfaldigas och spridas lätt.

Grafik är en månghundraårig konstform, parallell med boktryckarkonsten. Bilder på papper är viktiga, ett konsthantverk som ger ett slagkraftigt uttrycksmedel. Att utöva och titta på.

Tyckte själv det var trevligt att fara till Mariefred, när Grafikens hus låg där.

Agneta Enderin Sjölin

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan