Annons

Annons

Annons

Astrahotellet

Insändare
Hotellchef kriminellstämplar en halvmiljardssatsning

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hotelldirektören Steffen Sander vid Elitehotellet Ad Astra.

Bild: Emilia Lindholm Fjeld

Annons

Nyheten om Elites etablering i Södertälje möttes av jubel och förväntningar i staden. En välkommen investering från en så betydande aktör såg många som positiv. Med tiden framkom det att Elite inte delade samma stolthet för Södertälje som vi hade hoppats på.

Annons

De valde att marknadsföra sitt "Ad Astra Snäckviken" som "Rivieran, 28 minuter söder om Stockholm," en formulering som tydligt försökte distansera sig från Södertälje.

Det verkar som om de undvek att förknippas med staden på grund av problemen med kriminalitet och de uttalanden som politiker och lokalpolis gjort i riksmedia. Det är troligt att detta är skälet till att de inte valde att kalla det för "Elite Södertälje," som de gör i andra städer som Västerås och Norrköping.

Annons

Läs även Tomas Karlsson: Nämner du Södertälje kommer inga turister

Södertäljes rykte har lidit i många år, och som invånare vill vi gärna vara med och reparera det.

Nu har hotelldirektören Steffen Sander skickat ett mejl till polisen och Södertälje kommun som verkar präglas av storhetsvansinne. Det är frustrerande när han nästan kritiserar polisens arbete och hävdar att det inte görs tillräckligt. Jag vill rikta en eloge till kommunens säkerhetschef Emir Gazibegovic, som tydligt och sakligt bemötte Sanders gnäll och satte honom på plats.

Polisen gör ett fantastiskt arbete. Vi Södertäljebor vill få bort kriminaliteten, minst lika mycket som Sander vill. Det handlar inte bara om bolagsvinster – som han som hotellchef kanske inte uppnår – utan om att kunna njuta av vår stad.

Annons

När besökte Sander stadskärnan senaste? Det är fler företag än hans eget som lider av minskade intäkter. Har han missat att vi lever i en lågkonjunktur?

Mejlet verkar ha varit skickat utan noggrann eftertanke, och Sanders verkar inte ha varit beredd på att det skulle bli offentligt. Över en natt har Elites egen hotelldirektör lyckats stämpla en 500 miljoners satsning som ett kriminellt tillhåll. Det är svårt att föreställa sig att någon nu vill checka in där eller njuta av deras spa.

Bod

kvinnan som har älskat Södertälje sedan 70-talet

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan