Annons

Annons

Annons

Mölnbo

Debatt
När illviljan går före folkviljan

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Förslag om att Mölnbo ska få dels en offentlig toalett dels ett äldreboende har röstats ned.

Bild: Mathias Jonsson

Annons

Någon har sagt att grundkursen för socialdemokrater är att alltid säga nej till oppositionens förslag – oavsett hur bra de än är. I Södertälje säger den styrande majoriteten alltid nej till våra och övriga oppositionspartiers förslag även om de går i linje med folkviljan och deras egen politik.

Ett tydligt bevis på detta är det senaste mötet i Vårdinge-Mölnbo kommundelsnämnd. Realistpartiet hade lagt två förslag. Ett om en offentlig toalett med vattenpost intill Mölnbo C, som behövs för att Sörmlandsleden passerar där. I dag måste folk som vill gå på toaletten och fylla på sina vattendunkar göra detta på Abbes pizzeria som tvingats bli en servicestation mot sin vilja. Det andra handlade om ett vård- och omsorgsboende i kommundelen. Vår Bo Folcker har samlat nära 800 namnunderskrifter, motsvarande över halva befolkningen i kommundelen, som vill ha boendet!

Annons

Annons

När dessa två punkter togs upp på mötet så var Vänsterpartiet, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet positiva till Realistpartiets förslag. Men den styrande trion– Socialdemokraterna, Moderaterna och Miljöpartiet – röstade nej, så förslagen gick inte igenom.

Som folkvald ska man tjäna folket och representera folkviljan och göra det bästa man kan – det ska gå före partiprestige.

Men för S, MP och numera även M är det viktigare att konsekvent säga nej till Realistpartiets alla förslag även om ett nej går helt emot folkviljan. Målet är att alltid säga nej till alla förslag som inte kommer ifrån en själv. Ett solklart svek mot väljarna och demokratin.

Realistpartiet kommer att fortsätta kämpa för folket, och försätta säga ja till bra förslag, oavsett vilket parti som lägger dem!

Realistpartiets fullmäktigegrupp

Joakim Granberg

Lars Göran Jonsson

Simon Isso

Marcus Haavisto

Anna Furberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan