Annons

Annons

Annons

Insändare
Kommunala verksamheter får indirekta statliga bidrag

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten tar upp avgifterna för bland annat äldreomsorgen. Foto. Hasse Holmberg/TT

Annons

Efter många turer och under årens lopp har det beslutas att medborgare som har ålderspension, varaktig sjukersättning, bostadstillägg, bostadsbidrag, insatser inom äldreomsorgen skulle få höjda statliga bidrag.

Vad gör kommunal myndighet med stöd från SKR? Jo, deras rekommendation ligger kvar på samma nivå med beräkning av egenavgiften.

Några kommuner har höjt arvoden för Gode män och kostnadsersättning för telefon, betalning av fakturor, stöd i kontakter, ansökningar av insatser, arkivering, årsredovisning etcetera.

Annons

Annons

Konsekvensen blir att medborgaren som skulle få kompensation för ökade levnadskostnader går minus. Ökade avgifter till kommunal omsorg, gode män, kostnader för stöd och serviceboende, hyra och så vidare har ökat långt utöver vad den enskilde fått staten.

Om en regering på på något sätt hävdar att den bidragit till att öka ekonomiska förutsättningar för behövande, som det en gång var tanken med. Sluta upp med att försöka lura oss gamla och funktionshindrade. Vi är ganska välutbildade och kunniga i dag.

Oavsett regering så luras medborgare som har insatser från kommunal myndighet.

Margot Sallander

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan