Annons

Annons

Annons

Södertälje

Debatt
Vi står upp för skytteklubbarna

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Södertäljes skytteklubbar går en osäker framtid till mötes. Foto: Arkivbild.

Annons

Självklart gäller Centerpartiets engagemang för föreningar även Södertäljes skytteklubbar. Ända sedan frågan kom i det mediala ljuset har Centerpartiet både markerat mot hur kommunens förvaltning har bemött klubbarna, och betonat att vi inte tycker att flytt av verksamheterna från deras nuvarande och mångåriga placering på vattenskyddsområdet är nödvändig.

Annons

Bland annat anser vi att riskerna för vattentäkten måste konkretiseras och alla tänkbara lösningar på specifika problem analyseras fullt ut.

Annons

Skulle bedömningen trots det landa i att nuvarande placering är olämplig menar vi att en godtagbar lösning måste hittas i samspråk med klubbarna. Vi skulle då gärna se alternativ som täcker allas behov – både det frivilliga skyttet och polis med flera – även om det blir svårt.

Centerpartiets starka engagemang i frågan blev bland annat tydligt när platsbesök gjordes på skyttebanorna längs Gamla Enhörnavägen för en tid sedan, då hela tekniska nämnden blev inbjuden.

Undertecknad Tage Gripenstam (vid tillfället ordförande i tekniska nämnden) var då ensam politisk representant som deltog. Även därefter – såväl i majoritet som i opposition – har Centerpartiet hållit frågan om skytteklubbarnas framtida lokalisering vid liv, och fortsätter att göra så. Vi för direkt dialog med klubbarna för att höra alla perspektiv och försöka hitta konstruktiva lösningar.

För bara en vecka sedan besökte Johan Johander både Södertälje skyttegille och Södertälje pistolklubb.

Johan Johander

Centerpartiet, tekniska nämnden

Tage Gripenstam

Centerpartiet, tekniska nämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan