Annons

Annons

Annons

Skolchocken i Salem

Hundratals i protest mot kommunen

Ett hundratal personer samlades under måndagskvällen utanför Salems kommunhus i protest mot nedskärningarna.
LT var på plats.

Klockan 17 på måndagen inledde de två fackförbunden Kommunal och Sveriges lärare sin gemensamma manifestation utanför kommunhuset i Salem. Detta som en reaktion mot kommunens nedskärningar, som får konsekvenser för bland annat barn och unga.

Bild: Leif Granlind

Manifestationen pågick till halv sju på kvällen och engagerade ett hundratal kommuninvånare som på olika sätt påverkas. Däribland Antoine Elkhoury.

Annons

– Min dotter går i Säbyskolan. Hon blir av med en mycket omtyckt lärare för att kommunen ska spara pengar. Sedan hon fick reda på det har hon gråtit varje dag, berättar han.

Annons

Dottern tar även musiklektioner på Kulturskolan, vars budget halveras och terminsavgift höjs.

– Nu kommer vi inte ha råd att betala för hennes lektioner. Det är tuffa tider för många familjer, med inflation och höga räntor. Pengarna räcker inte till, konstaterar han.

Antoine Elkhoury valde under manifestationen att tala till folksamlingen via megafon, där han möttes av starka applåder.

Antoine Elkhourys dotter påverkas av kommunens beslut. Under måndagen valde han att ta megafonen i hand, för att höja sin röst.

Bild: Leif Granlind

Under manifestationen lämnades även namninsamlingen, som bland annat spridits på sociala medier, över till kommunstyrelsens ordförande Rickard Livén (M).

Totalt landade insamlingen på dryga 800 namn. Men mottagandet lämnade mer att önska.

– Han sa något i stil med att han inte är en elak gubbe, att vi inte känner honom privat. Att han faktiskt också har en dotter som har barn och att hon också påverkas av besluten, säger Isabella Aarnio, som var en av de som lämnade över insamlingen.

– Men vad spelar det för roll att han har en dotter? Han måste väl ändå kunna lyssna på oss som säger ifrån?

Läs också: Gravida mamman: ”Jag känner redan att jag inte räcker till”

Rickard Livén (M) tog emot namninsamlingen, som skrivits under av dryga 800 personer. Till höger i bild står Isabella Aarnio med sin dotter Amelia, vilka LT skrivit om tidigare.

Bild: Leif Granlind

Annons

Annons

Och frustrationen var påtaglig bland många på plats. Även Antoine Elkhoury framförde kritik mot hur namninsamlingen togs emot.

– Jag blev förvånad, ledsen och arg när jag såg hur representanter för kommunen kom ut, tog emot listan och stack in igen. Utan att ens säga hej till oss eller svara på våra frågor. Det var fegt.

Se fler bilder från manifestationen:

Namninsamlingen fick ytterligare några underskrifter under manifestationen.

Bild: Leif Granlind

Namninsamlingen lämnades över till Rickard Livén (M) ...

Bild: Leif Granlind

... som efter ett kortare samtal med ett par föräldrar gick tillbaka in i kommunhuset, utan att adressera folksamlingen.

Bild: Leif Granlind

Ett hundratal personer var på plats.

Bild: Leif Granlind

Bland annat kulturskolans elever.

Bild: Leif Granlind

Stråkorkestern i Salem visade sitt stöd under manifestationen.

Bild: Leif Granlind

Annons

Annika Haglund Söderberg, lärare, kulturskolan.

Bild: Leif Granlind

Annons

Anders Östberg har en sexårig son och en åttaårig dotter som går på dans på Kulturskolan. Själv är han operasångare och sjöng en protestsång för folksamlingen.

Bild: Leif Granlind

Bild: Leif Granlind

Bild: Leif Granlind

Bild: Leif Granlind

Är du inte redan prenumerant och vill läsa mer kan du ta del av vårt nykundserbjudande. Provläs gratis i 2 mån på lt.se/kmprovlas. Ingen bindningstid, avsluta när du vill.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan