Annons

Annons

Annons

Södertälje

Insändare
Varför så många stängda butiker i centrum?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Flera butikslokaler är tomma på Storgatan i Södertälje.

Bild: Tomas Karlsson

Annons

Bästa befattningshavare (kanske inte rätt ord, men ändå ...). Efter att ha gjort ett besök i Liljeholmen och deras galleria blir jag närmast förvånad och i viss mån bestört över att vi i Södertälje har i stort sett lika många invånare, men så mycket sämre utbud av butiker.

I Liljeholmen finns praktiskt taget allt, skulle jag vilja säga (nåja jag såg inget Stadium).

Annons

Jag såg inga stängda butiker på varken gatuplan eller nedre plan. Så vitt jag kunde se så var det även öppet på övre plan. Varför lyckas vi inte att ha ett centrum i Södertälje med ett rikare utbud kan man undra? Var är problemet? Är det för höga hyror, för få parkeringsplatser eller vill inte köpmän etablera sig här?

Annons

Butiksytor på övre plan i Kringlan saknar hyresgäster.

Bild: Tomas Karlsson

Drömmen vore ett varierat utbud med olika varor, kanske inte tre butiker med samma inriktning under samma tak. Och Södertälje har flera gym, mycket centralt.

Visst är det trevligt med sommargator, dekorationer, matställen med mera. Men det hjälper inte oss konsumenter att hitta ens det vi har behov av. Jag lyckades hitta gott bröd i en Gateaubutik och till och med expediten visste att det inte fanns en brödbutik i Södertälje.

Det blir en negativ spiral, ju färre butiker desto fler onlineköp och inköp i andra kommuner.

Tänk om. Planera framåt. Satsa på ett köpcentrum. Befolka det.

Alla hus och byggnader går att bygga om, planera annorlunda och förhoppningsvis få folk att vara stolta över ett köpcentrum värt namnet.

Borde inte vara omöjligt!

Kräsen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan