Annons

Annons

Annons

Lilla Wendelapriset

Skriv en novell – vinn pengar

Vill du skriva för en publik och få din text publicerad och tryckt? Ta chansen och skicka in din novell till Lilla Wendelapriset. I potten ligger också 6000 kronor.

Text

Noveller om ätstörningar, olyckor och relationer tävlade när Lilla Wendelapriset delades ut förra året. Nu är novelltävlingen tillbaka, och än en gång finns chans att vinna totalt 6 000 kronor.

LT arrangerar Lilla Wendelapriset tillsammans med Wendelas vänner. Tävlingen är öppen för all mellan 15 och 20 år i Södertälje, Nykvarn och Salems kommuner.

Annons

Första priset är 3000 kronor, andrapriset 2000 kronor och tredjepriset 1000 kronor. Novellerna blir också publicerade i LT.

Annons

Fjolårsvinnaren Olivia Lindgren skrev en stark novell om ätstörningar.

Bild: Carina Sigurdsson Löpp

Juryns Maria Nordberg, lärare i svenska på Igelsta grundskola:

– Världen är full av berättelser och märkliga händelser. Vilken berättelse blir din? Skriv av nöje, men ta chansen att också vinna pengar. Vi förstår att många elever haft mycket att göra med skolan så vi förlänger möjligen att bidra till den 15 juni.

Fakta

Tävlingsregler

Tävlingen är öppen för alla som är 15–20 år och bor i Södertälje, Nykvarn och Salems kommun. Uppdraget är ett skriva en text, på valfritt ämne, och mejla till lillawendelapriset@lt.se senast 15 juni.

Lilla Wendelapriset instiftades 2018, till minne av medieläraren Lotti Walther som avled i cancer. Donationen från Lotti Walther gav Wendelas vänner möjlighet att utlysa en skrivartävling för ungdomar, med prispengar i potten. I juryn sitter bland andra representanter för Kulturnätverket i Södertälje.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan