Annons

Annons

Annons

Basket

LT sänder SBBK flera år framåt

Se hit – du som älskar basket!

Från och med i höst och flera år framåt kommer LT att sända samtliga matcher med Södertälje BBK i SBL herr.

– Det är en dröm att nu kunna erbjuda våra läsare det här, säger Lillan Hedlund, chefredaktör och ansvarig utgivare på Länstidningen.

Text

Från och med i höst kommer du som kund på LT kunna se SBBK live på lt.se.

Bild: Erik Boström, Marcus Langbrandt

Annons

Här kommer en rolig nyhet för dig som älskar basket. Tack vare ett nytt avtal mellan Basketligan och Bonnier News Local, som äger LT, kommer samtliga matcher med Södertälje BBK Herr att sändas på lt.se från seriepremiären i höst.

– Jag är fantastiskt glad över att vi nu kommer kunna erbjuda våra prenumeranter att följa matcherna live hos oss på LT. Vi vet att våra kunder gärna vill kunna se livesport hos oss, och det är en dröm att nu kunna erbjuda våra läsare det här, säger Lillan Hedlund, chefredaktör på Länstidningen.

Avtalet sträcker sig över flera år och därav kommer LT:s läsare kunna följa SBBK:s herrar direkt på sajten, i både grundserien och slutspel. Matcherna kommer att produceras av Rego, som har producerat SBL Herr under många år.

Annons

– Södertälje har en så stark baskettradition sedan generationer tillbaka och på det här sättet hoppas jag att intresset för basketen kan växa sig starkare, säger Lillan Hedlund, chefredaktör på Länstidningen.

Annons

Kommer ni också sända damerna?

– Det vore en dröm att även få göra det och ha all lokal elitbasket hos oss. Just nu har vi inte den rättigheten, så vi får se om det blir verklighet i framtiden.

Satsningen på SBBK och SBL är ett samarbete mellan Bonnier News, Gota Media och NTM. De tre mediekoncernerna presenterade tidigare i år bland annat ett gemensamt avtal med Svenska Fotbollförbundet kring division 1 dam, division 2–3 herr och futsal, och även ett fyraårigt avtal med den näst högsta serien inom damfotbollen, elitettan. Sedan tidigare samarbetar mediehusen även kring innebandyns två högsta ligor, SSL dam och SSL herr.

– SBL Herr har visats på vår egen plattform under många år och har även haft en del nationell exponering med några matcher hos SVT varje säsong. Nu tar vi nästa kliv genom att ha en stor nationell medieaktör som sänder alla matcher och vi tilltalas verkligen av Bonnier News och deras lokalmediekollegors möjlighet till såväl nationell som lokal exponering, säger Bo Sundberg, ansvarig för medierättigheterna för SBL Herrs räkning.

Mattias Wallström är livesportansvarig på Bonnier News.

– Vi har med vår rättighet för innebandyns SSL sett hur intresset för innebandyn har ökat hos oss. Nu får vi möjlighet att göra en liknande resa med ytterligare en högstaliga i en stor sport, vilket vi ser som otroligt inspirerande, säger han.

Annons

Annons

Fakta

Så gör du för att se basketen på lt.se

För att se basketsändningarna på lt.se i höst måste du vara tidningsprenumerant eller teckna ett +Allt-abonnemang. Är du inte kund ännu blir du det enkelt genom att följa den här länken. Har du redan en aktiv prenumeration kan du logga in här och att få tillgång till allt material på lt.se.

Alla sändningar kommer att finnas kvar på lt.se/livesport och finnas tillgängliga som repriser i efterhand.

För bäst användarupplevelse rekommenderas Apple tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. För dig som tittar via en Appleprodukt rekommenderas Apple tv. Genom att ladda ner vår nyhetsapp till mobilen kan du se matcherna via chromecast eller Apple Airplay. Det går även att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan