Annons

Annons

Annons

Fotboll

Insändare
Kommunen diskriminerar assyrier/syrianer

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Syrianskasupportrar med bengaler på Södertälje fotbollsarena.

Annons

Södertälje kommun har återigen visat att de inte bryr sig om assyrier/syrianer. Nu har fördomarna nått Södertälje fotbollsarena.

Det är uppenbart att kommunen inte är intresserad av att erbjuda lika förutsättningar för Södertäljeklubbarna som för andra klubbar runt om i landet. Jag trött på den här typen av särbehandling. Det är som om det inte räcker med att vi redan kämpar mot fördomar, smutskastning och diskriminering i samhället. Nu måste vi också kämpa för att få tillgång till samma resurser och möjligheter som andra.

Annons

Annons

Att kommunen beslutat att stänga betongläktaren på solsidan på Södertälje fotbollsarena är ett exempel på denna särbehandling. Det är en åtgärd som är orimlig och ogenomtänkt. Kommunen påstår att det handlar om att förhindra bengaler, men varför stängdes inte läktaren efter att bengaler tändes på AIK och Hammarbys cupderby i mars? Jag var där. Taket var stängt och det blev kaos när supportar från bägge sidorna tände bengaler. Matchstarten fick skjutas fram tills all rök försvann.

Varken AIK eller Hammarby drabbades av stängda sektioner.

Men i Södertälje vill kommunen bara göra det enkelt för sig när det gäller Assyriska och Syrianska. Ogenomtänkta beslut utan att diskutera med ansvariga inom klubbarna. Varför är det alltid vi som drabbas av denna typ av särbehandling? Svaret är enkelt: fördomar och noll respekt för varken klubbarna eller supportrarna.

Det finns en uppfattning om att assyrier/syrianer, och våra klubbar, är problematiska och att de alltid orsakar problem. Det är en föreställning som inte stämmer och som bara leder till orättvisa och diskriminering.

Annons

Det är dags för klubbarna att gå ihop och gemensamt ta upp frågan. Beslutet måste omgående överklagas från båda klubbarna. Vi måste visa att vi inte accepterar att behandlas annorlunda på grund av vårt ursprung. Vi ska kunna njuta av sport en solig dag som vilken supporter som helst i Sverige. Öppna betongläkaren.

Trött assyr/syrian

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan