Annons

Annons

Annons

Södertälje

Debatt
Våra förslag gör Södertälje tryggare

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Debattören vill ha fler övervakningskameror.

Bild: Josefine Hektor, Arkivbild

Annons

I en rapport från Brottsförebyggande rådet, Brå, konstaterar man att sambandet mellan kriminalitet och socioekonomisk bakgrund är svagt. Det går med andra ord inte att likt vänstern skylla på ekonomiska faktorer i samhället som tes på varför vissa individer väljer en kriminell livsstil.

För den som inte haft huvudet i sanden, så kommer detta inte som banbrytande nyheter. Faktum är att så gott som alla förutom vänsteretablissemanget, har börjat förstå var problematiken egentligen ligger.

Det är alltså dags att dra ett streck över den debatten, och våga vända på varje sten. Med bakgrund till det som presenterats vill vi därför att Socialdemokraterna med resten av majoritetsstyret i Södertälje (Moderaterna och Miljöpartiet) börjar med att erkänna tidigare misstag och implementerar sunda åtgärder som är förankrade i verkligheten. Skulle det vara brist på idéer, kan vi hjälpa er på traven.

Annons

Annons

Bland annat har vi sverigedemokrater länge förespråkat följande brottsförebyggande åtgärder:

• Utöka antal trygghetskameror på utsatta platser i kommunen.

• Ordningsvakter i särskilt utsatta områden och områden i risk att försämras.

• Utökade samarbeten med föräldrar och nattvandrare för att få fler vuxna att delta i det trygghetsskapande arbetet.

Dessa förslag kommer kunna hjälpa till att göra Södertälje tryggare nu, men mer måste göras för att arbeta proaktivt. Därför är det hög tid att fokus flyttas från vilket ansvar Sverige har gentemot de kriminella elementen i samhället, och snarare vilket ansvar de själva har inför Sverige.

De kriminella familjernas ansvar, och vilken roll de ska spela för att se till att deras barn går i skolan och inte begår brott får inte heller underskattas. Därför vill vi sverigedemokrater nu att majoritetsstyret på allvar börjar ompröva sin tidigare inställning, och kommer med bra förslag på konkret politik för kommunen.

Det är inte fler fritidsgårdar som kommer hindra ungdomar från att engagera sig i brottslig verksamhet och det är inte heller fler bidrag.

Trots vad allehanda socialdemokrater eller miljöpartister argumenterar för, så är det inte fler ”socioekonomiska åtgärder” som kommer stoppa kriminaliteten i kommunen. Det är inte fler fritidsgårdar som kommer hindra ungdomar från att engagera sig i brottslig verksamhet och det är inte heller fler bidrag. Vi måste snarare gå till botten med vad som är roten till brottsligheten, vilket är tvåfaldigt.

Annons

Annons

Dels är det utanförskapet, som inte sällan tyvärr är självförvållat. Många av de nyanlända som kommer hit väljer självmant att självsegregera sig och inte aktivt delta i det svenska samhället. Dels är det naiviteten från våra folkvalda, som envisas med att satsa pengar på i bästa fall menlösa åtgärder, i värsta fall direkt kontraproduktiva åtgärder som att lägga mer pengar på fritidsgårdar, modersmålsundervisning under lektionstid eller dylika fruktlösa åtgärder.

Med bakgrund till det som presenterats vill vi därför att S som nu styr med M och MP börjar med att erkänna tidigare misstag och implementerar sunda åtgärder som är förankrade i verkligheten.

Andreas Birgersson (SD)

oppositionsråd Södertälje

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan