Annons

Annons

Annons

Fotboll

Här är helgens livesända fotboll på LT

Inga planer i helgen? Du kan vara lugn.

Det råder fotbollsfeber på LT med hela tre livesända fotbollsmatcher från division 1 och 2.

– Södertäljeklubbarna har rivstartat säsongen och delar serieledningen på maximal utdelning, säger sportreportern Jacob Sjölin.

Rejäl fotbollshelg på LT – se hela tre livesända matcher.

Bild: Marcus Langbrandt, Anton Gustafsson

Annons

Länstidningen har sänt en mängd livsport under våren – och nu fortsätter satsningen för dig som är eller blir prenumerant.

Under helgen sänder vi nämligen tre matcher på tre dagar och två av matcherna är från division 2 södra Svealand – där både Assyriska och Syrianska har fått en superstart med tre raka segrar.

– Södertäljeklubbarna har rivstartat säsongen och delar serieledningen på maximal utdelning, nio poäng efter tre matcher. Kan lagen hålla uppe det tempot? Det blir ett häftigt rally fram till säsongens första derby i slutet av maj, säger LT:s reporter Jacob Sjölin.

Först ut är Assyriskas match där laget reser västerut under fredagskvällen för att ställas mot Eskilstuna – med avspark 19.15.

Annons

– Håll ögonen på nyförvärvet Carl Norberg. Han började på bänken i premiären men har nu gjort mål i tre raka matcher. I glödhet form och måste ha cementerat en plats i startelvan.

Annons

Sporthelgen fortsätter under lördagen där Syrianska tar emot Arameisk-Syrianska – med avspark 16.00.

– Det här är så nära derby det går att komma med en familjär rivalitet mellan klubbarna. Arameisk-Syrianska har värvat en lång rad spelare från Södertälje i vinter. Christian Moche från Syrianska, bland andra. Där finns också spelare som Kevin Sharro, Nahir Saliba, Emilio Aydin och Alexander Jacob. Mycket prestige på spel i det här mötet, säger Sjölin och fortsätter:

– En stor fråga för Syrianska är också hur man ersätter avstängde defensive mittfältaren Afram Hanna. Han lämnar ett tomrum efter sig.

Superhelgen avslutas under söndagen där Nordic United FC fortsätter sitt äventyr i Ettan Norra – där Piteå väntar på nordligare breddgrader.

– Hur reagerar nykomlingen på tränaren Hakan Bezgins sågning efter senaste förlusten? Efter en poäng på tre matcher behöver laget komma på rätt spår snart – annars riskerar det att bli en lång säsong i botten. Charbel Ceylans två mål var en ljuspunkt senast. Slår han till igen?

Fakta

Livesänd sport på LT i helgen

Fredag:

19.15: Eskilstuna – Assyriska, div 2 södra Svealand

Lördag:
16.00: Syrianska – Arameisk-Syrianska, div 2 södra Svealand

Söndag:
15.00: Piteå – United Nordic, div 1 norra

Fakta

Så ser du sändningen

För att se sändningarna på lt.se måste du vara prenumerant på Länstidningen. Är du inte kund ännu blir du det enkelt genom att följa den här länken. Har du redan en aktiv prenumeration kan du logga in här och att få tillgång till allt material på lt.se.

Alla sändningar kommer att finnas kvar på lt.se/livesport och finnas tillgängliga som repriser i efterhand.

För bäst användarupplevelse rekommenderas Apple tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. För dig som tittar via en Appleprodukt rekommenderas Apple tv. Genom att ladda ner vår nyhetsapp till mobilen kan du se matcherna via chromecast eller Apple Airplay. Det går även att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan