Annons

Annons

Annons

Södertälje

Debatt
Centerpartiet prioriterar föreningslivet

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Södertälje fotbollsarena.

Bild: Mattias Holgersson

Annons

Replik på Joakim Granberg och Simon Issos inlägg Realistpartiet vill inte kasta ut några idrottsklubbar (LT, 15 mars).

För Centerpartiet är skapandet av goda förutsättningar för idrottsklubbar och andra föreningar en prioriterad samhällsfråga. Vi kommer alltid att stå upp för att alla föreningar ges bästa möjliga kommunala stöd för att bedriva sina verksamheter. Ser vi tendenser eller tecken på något annat så kommer vi att opponera oss, precis som vi nu har gjort angående fotbollsarenan.

Annons

Annons

Vi har varit pådrivande på ett lyckosamt sätt för till exempel idrottshallar i Hölö och Mölnbo, positiva till ishockeyhallar i Järna och ytterligare en vid Scaniarinken, konstgräsplaner i Pershagen, Hölö, Enhörna och Järna oavsett om föreningarna eller kommunen anlagt dem. Nu ytterligare en konstgräsplan på Genetafältet.

Hur man uttrycker sig har betydelse för hur ens budskap uppfattas, eller missuppfattas. Centerpartiet – och andra mötesdeltagare med oss – uppfattade under senaste kultur- och fritidsnämndsmötet att Realistpartiets inställning i frågan var en helt annan gällande hur problematiken kring hur de fasta omklädningsrummen på fotbollsarenan skulle fördelas. Som Joakim Granberg säkert förstår är det inte honom, Simon Isso eller någon annan realistpartist vi vänder oss emot – det är konsekvenserna av er politik och hur den förs fram vi har synpunkter på.

Vi välkomnar så klart att Realistpartiet har samma ståndpunkt som oss vad gäller tillgången till Södertälje fotbollsarena, och vi tackar Joakim Granberg för klargörandet.

Margrith Aho

Centerpartiet, kultur- och fritidsnämnden

Johan Johander

Centerpartiet, tekniska nämnden

Tage Gripenstam

gruppledare, Centerpartiet

Leif Åhlin

ordförande, Centerpartiet Södertälje

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan