Annons

Annons

Annons

Ishockey

Bogrens förklaring till den usla starten: ”Tar inte ansvar”

SSK föll i den första kvartsfinalen efter att ha blivit utspelade i den första perioden.

SSK-tränaren Magnus Bogren var mer än besviken på hur hans lag inledde matchen.

– Vi är inte redo när de kommer, säger han.

Text

Äntligen var det slutspelsdags, i över en vecka hade lagen kunnat ladda upp inför kvartsfinalerna.

Men när pucken släpptes var det ett lag på banan. Mora kom ut betydligt starkare än SSK, vann skotten med 11–4 och inledningsperioden med 2–0.

– Mora var mycket hetare än oss i början, tyvärr. Sedan är båda målen bjudningar, dem behövde de inte jobba ihjäl sig för. De hade betydligt vassare chanser som de missade, det är lite surt. Men totalt sett spelar vi lite för smått i den första perioden och gör det väldigt svårt för oss, säger Magnus Bogren.

Magnus Bogren var inte nöjd med SSK:s första period.

Bild: DANIEL ERIKSSON

Annons

Hur menar du med ”smått”?

– När vi får pucken kastar vi iväg den, det är väldigt få spelare som tar ansvar. Vi är inte redo när de kommer på oss och då sätter vi varandra i väldigt svåra situationer. Vi hade pucken under kontroll i anfallszonen men så slänger vi iväg den utan tanke och så får vi en livsfarlig kontring mot oss, det är inte sådant vi normalt sett gör.

Annons

Hur kan det bli så i en första slutspelsmatch?

– Det är svårt att säga direkt efter. Alla ville mycket, inget snack om det, det var kanske lite väl mycket vilja så att det blev passivt istället. Kanske hade vi tittat lite väl mycket på vissa saker inför som gjorde oss lite passiva istället för att få upp den här farten som vi har när vi är som bäst.

Mora höll undan efter sin fina start och vann till slut med 4–2. Men allt var inte nattsvart för SSK, enligt Magnus Bogren. Den sista halvan av matchen vill SSK-tränaren ändå ta med sig in i uppladdningen inför match två på måndag.

– Vi ryter till ordentligt i ett powerbreak. Efter det blir det en annan match där det är mer böljande och vi skapar flera bra chanser. Jag tyckte att vi var tvungna att visa att vi ville, det var för många som kändes nöjda över att bara vara här.

Hur viktigt var det att ni kan ta med er avslutningen på matchen framåt i den här matchserien?

– Det är bra att vi räddar upp det och att det inte rinner iväg ännu mer. Vi har en stolpträff när det stod 4–2, större än så är inte marginalerna trots allt, så det finns absolut saker att bygga vidare på inför måndagen.

Annons

0–1 och Mora har tagit kommandot över matchserien. Men Magnus Bogren menar att det är viktigt att behålla lugnet och inte bli för negativ trots förlusten.

– Allting vi gör nu fram till måndag ska vara positivt, det måste det vara. Det är en match i vad jag tror blir en lång serie. Man får inte bli för negativ för att vi har förlorat en match. Nu ska vi samlas imorgon för att gå igenom vissa saker från den här matchen, men sedan måste den stängas. Nu måste vi gå vidare mot nästa, det hjälper oss inte att leva kvar i den här kvällen för länge.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan