Annons

Annons

Annons

Södertälje

Utställning "Två dörrar och ett rum" öppnar på Kretsen

Två konstnärer, Anna Persson och Ines Sebalj, ställer ut på Kretsen i Södertälje. Utställningen "Två dörrar och ett rum" börjar med ett vernissage på lördag klockan 13.

Text

Konstnärerna Anna Persson och Ines Sebalj.

Bild: Patrycja Gajewska

Annons

På lördag klockan 13 öppnar utställningen "Två dörrar och ett rum" på Kretsen i Södertälje. Det är Göteborsbaserade konstnärerna Anna Persson och Ines Sebalj som står bakom konstverken.

Under utställningen kan vi både ta del av konstnärernas enskilda verk men även ett gemensamt verk som handlar om hur minnen förs vidare.

– I det gemensamma verket har vi till exempel använt oss av flaskpost och av speglar för att gestalta hur minnen speglar sig i varandra beroende på vem det är som tittar. Ibland kan vi även ta över andras minnen, berättar konstnärerna.

Annons

Annons

Den gemensamma utställningen handlar om minnen. Hur påverkas minnena då de formuleras om och återskapas? I bakgrunden syns Anna Perssons film.

Bild: Patrycja Gajewska

Anna Persson integrerar tecknandet i film och installationer. Hon har döpt ett av utställningens verk till Tic Tac.

– Jag jobbar mycket med magkänsla. Filmen som spelas under utställningen föreställer en ung dansös som inte kan styra sina kroppsrörelser. Jag är väldigt intresserad av dans och här försöker jag bryta av en exakthet i koordination med ticks, berättar Anna Persson.

Konstnärerna Anna Persson och Ines Sebalj låter varandras minnen och erfarenheter mötas.

Bild: Patrycja Gajewska

Ines Sebalj återskapar minnen av platser och händelser från en turbulent barndom genom fotografi.

Ines Sebalj rör sig i övergången mellan barndom och vuxenvärld.

Bild: Patrycja Gajewska

– Jag bearbetar min uppväxt genom konst och jag gräver där jag står. I utställningen knyts flera tidsepoker samman. Även om det är min historia, har främmande personer kommit fram under tidigare utställningar och berättat att de också känner igen sig. Det är häftigt, berättar Ines Sebalj.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan