Annons

Annons

Annons

SSK:s slutspel

Så ska SSK stoppa Moras poängmaskiner: ”Därför de valde oss”

Tillsammans gjorde de 101 poäng i grundserien.

Men SSK har viktigare saker att tänka på än bara poängmaskinerna Johan Persson och Daniel Ljunggren, menar SSK-tränaren Mattias Zackrisson.

– Vi har bra chanser där uppe, säger han.

Text

”Det är nya matcher nu och vi har bra chanser där uppe”, säger Mattias Zackrisson.

Bild: DANIEL ERIKSSON

Annons

Den ena vann skytteligan, den andra blev tvåa i assistligan.

Det är inte konstigt att mycket av SSK:s förhandssnack inför kvartsfinalsserien har handlat om hur de ska få stopp på skyttekungen Johan Persson och assistspecialisten Daniel Ljunggren.

Inför avresan till Dalarna ställde LT-sporten precis den frågan till SSK:s assisterande tränare Mattias Zackrisson.

– De har väl gjort något mål här och där, men jag tycker att vi har spelat bra mot dem. De har fått lite för långa anfall på oss, så det gäller att korta ner tiden och vara smarta när de är inne på isen. De är deras ledande spelare, men bara för att det är slutspel så går det inte att gå ifrån sin gameplan. Det är flera spelare i Mora som är duktiga på att komma i bakvattnet. Det gäller att vara redo på alla deras spelare, säger han.

Annons

Johan Persson blev trea i poängligan med 53 poäng, Daniel Ljunggren blev åtta med 48 poäng. I de fyra matcherna lagen möttes i grundserien stod Johan Persson för ett mål och fyra assist och Daniel Ljunggren för två mål och två assist.

Annons

Daniel Ljunggren och Johan Persson, två spelare som är vana vid att måljubla tillsammans.

Bild: Bildbyrån

– I fem mot fem-spelet är de duktiga på att anfalla från alla håll. Mora går mycket på rulle och kommer in högre upp i banan. Det finns sätt som de vill anfalla på som vi behöver stoppa, säger Zackrisson.

En lekman kan tänka att mycket borde handla om att stoppa dem. Är det så?

– Så är det absolut inte. Lekmän kan också se att de har många spelare som bidrar och att det gjort att de haft den offensiven som de haft. Kalle Miketinac, Anton Heikkinen, Fabian Ilestedt, Måns Carlsson, Nicklas Heinerö, Axel Sundberg. Det är flera spelare som bidrar och inte bara två eller tre. Vi kan inte spela på ett sätt mot en line och på ett annat mot en annan. Det är kontinuiteten i vårt spel som måste vara bättre än det varit tidigare mot Mora.

SSK vann den första grundseriematchen mot Mora med 4–1. Därefter har det blivit tre raka förluster med 4–2, 6–1 och senast 3–2 efter förlängning.

– Det som jag tycker Mora har gjort jäkligt bra mot oss är deras höga forecheck, de kommer hårt mot våra backar. Att lösa deras press är en väldigt viktig detalj för oss, det är säkert en av anledningarna till att de valde oss. De tycker kanske att vi körde fast lite för mycket bakom eget mål i sina forecheck-moment. Det tror jag ligger till grund i att de känner att de har ett överläge på oss. Vi får se om de är lika bra på det nu då, säger Zackrisson.

Annons

Annons

Vad blir viktigast för er?

– Vi kan inte åka upp till Mora och titta på vad de gör, vi måste spela vår hockey och våga ta över spelet så som vi gjorde i den första perioden i vårt senaste möte. Vi måste bli bättre i vårt spel om vi ska gå långt i det här slutspelet. Vi vill minimera deras tid med pucken så att vi har den mer än de har. De har haft en bra känsla av oss där de fått mycket puck och vi gett bort den lite för lätt. Men det är nya matcher nu och vi har bra chanser där uppe.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan