Annons

Annons

Annons

SSK:s slutspel

Heikkinen var med och valde SSK: ”Vårt spel passar mot dem”

Han lämnade SSK förra säsongen.

Anton Heikkinen var delaktig i beslutet att möta sitt ex-lag i kvartsfinalen.

– Vårt spel passar mot dem, säger han.

Text

Anton Heikkinen har jublat för egna mål 21 gånger hittills under säsongen. När slutspelet drar igång, mot hans tidigare klubb Södertälje, har 22-åringen en bra känsla. Han ser inte att något talar emot Mora.

Bild: DANIEL ERIKSSON

Annons

Det var i början på förra säsongen som det blev klart att Anton Heikkinen lämnade SSK efter en misslyckad sejour i klubben.

Den 22-årige forwardstalangen värvades med höga förväntningar efter en stark säsong med Kristianstad. Men i SSK mäktade han bara med totalt sju poäng.

Sedan flytten till Mora IK har lyckan vänt rejält. Heikkinen började direkt ösa in poäng i dalaklubben. Denna säsong har han varit poängbäst i laget bakom Johan Persson och Daniel Ljunggren med sina 38 poäng (21+17).

Annons

Annons

– Jag tycker att jag har tagit steg framåt i rätt riktning. Jag har haft en högra lägstanivå än jag har haft tidigare, det har känts positivt, säger han.

Nu väntas han bli en av Mora IK:s nyckelspelare i kvartsfinalserien mot SSK.

– Jag tycker att vi har haft en bra känsla hela säsongen och det märks att vi ser fram emot slutspel, så det känns bra. Jag tycker att vi föll ur ramen lite de sista matcherna. Men om man kollar över en säsong tycker jag att vi har gjort en stabil insats. Sista matcherna är inget vi oroar oss för, vi har en bra känsla.

Anton Heikkinen i SSK-stället.

Bild: Simon Hastegård/Bildbyrån

Anton Heikkinen och spelargruppen var delaktiga i beslutet att välja SSK i kvartsfinalen, berättar han.

– Vi kom ihop som grupp och diskuterade lite vad vi kände och tyckte. Vi kom fram till att vi har gjort bra matcher mot Södertälje under säsongen och tycker att vårt spel passar mot dem, så det var vad vi landade i. Det ska såklart bli kul att möta ett före detta lag, och så lite slutspel på det. Det blir adrenalin.

Vad talar för att ni vinner kvartsfinalserien?

– Jag tycker att vi spelar en snabb och rolig hockey, att vår energi ska kunna dra tillbaka dem lite, trycka ner dem och kanske göra dem lite tröttare. Att vi kan dra nytta av det och ta vara på de chanser vi får.

Annons

Finns det något som talar emot er?

Annons

– Nej, det tycker jag inte.

Tidigare i veckan kom uppgifter om att Anton Heikkinen är klar för Skellefteå AIK till kommande säsong. De ryktena vill han inte säga så mycket om.

– Inga kommentarer egentligen, det får du ta med min agent i sådana fall. Jag har fokus här och nu på Mora.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan