Annons

Annons

Annons

Kriget i Ukraina

Fullt hus när konsert hålls för Ukraina

Det kommer vara fullt hus under lördagens stödkonsert för Ukraina på Qulturum Sländan i Nykvarn. Många artister ställer upp utan ersättning och det är Lions Turinge som står bakom arrangemanget.

Text

En stor bredd på artister kommer att uppträda. 180 biljetter sålde slut.

Bild: Patrycja Gajewska

Annons

På lördag kommer en stödkonsert för Ukraina att arrangeras på Qulturum Sländan i Nykvarn. Hjälporganisationen Lions Turinge har med hjälp av ideella krafter redan nu samlat in 27 000 kronor, bara av biljettföräljning.

– Det är faktiskt första gången som vi arrangerar en konsert. Men vi är jätteglada att den blir av. Det är fint att folk vill stödja oss, säger Otto Winter, medlem i Lions.

Annons

Hur kommer insamlade pengar att fördelas?

Annons

– Vi har en dialog med några personer i Ukraina och kommer att tillsammans med dem bestämma hur pengarna kan användas som bäst, säger Otto Winter.

Otto Winter är medlem i Lions Turinge.

Bild: Patrycja Gajewska

Det är bland annat Nykvarns Musikkår med solisterna Johan Boding, Peter Asplund, Lotta Arvidsson och Åsa Dellham och Kulturskolans Ungdomsorkester som kommer att stå på scen.

– Det är en stor bredd på artister som ska uppträda. Publiken kommer att få höra allt från populärmusik till folkmusik och även instrumentala stycken, säger sångerskan Åsa Dellham.

Sångerskan Åsa Dellham hoppas på att nå fram till publiken och väcka många känslor.

Bild: Patrycja Gajewska

Vad har du för förväntningar på konserten?

– Jag hoppas att vi kan vara med och ge en härlig upplevelse. Att publiken kan känna en gemenskap genom musik och samtidigt vara med och bidra. Det fina med musik är att den går över alla gränser, berättar Åsa Dellham.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan