Annons

Annons

Annons

Talang

”Södertälje utmärker sig extra helt klart”

Fredag 17 mars är det dags för final i Talang. Då ska allt från sångare till mattesnillen tävla om vinsten – och två av dem är uppväxta i Södertälje.

– Det finns onekligen massor med talang i den staden, säger Caroline Norrby, exekutiv producent för Talang från TV4.

Text

Noor Aljabiri ska tävla i finalen av Talang 2023.

Bild: TV4/TV4 Play

Annons

Det är Södertäljetätt i Talang i år. Sångarna Noor Aljabiri och Andreas Aleman är båda uppväxta i Södertälje och har båda fått så kallade golden buzzers vilket innebär att de skickats direkt till final.

Annons

Annons

– Jag kan bara säga att vi är så glada över att Södertälje bjuder på så fina talanger, både i år och tidigare. I år har Södertälje utmärkt sig lite extra helt klart, säger Caroline Norrby.

Fredag 17 mars är det dags för final. Förutom att tävla mot varandra ska Noor och Andreas möta en svärdslukare från USA, en dansgrupp från Ukraina och ett mattesnille från Hallunda.

– Det är jättekul att Talang kan vara med och sätta Södertälje på kartan i ett rent och skärt positivt sammanhang. Södertälje är naturligtvis så mycket mer än de mörka rubriker vi har sett på sistone.

Caroline Norrby lyfter variationen bland de tävlande som ett av programmets styrkor.

– Det finns inget annat program där kan kan se en svärdslukare, en trollkarl och ett mattesnille på en och samma scen. Det kommer att bli en riktigt spännande final.

Med i år var även dansgruppen Kubadance compay, som tog sig till semifinal.

– De spred så otroligt mycket girlpower och glädje, imponerade på både jury och tittare. De föll tyvärr på målsnöret men jag vet att de är stolta och glada, säger Caroline Norrby.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan