Annons

Annons

Annons

Järna

Insändare
Så värnar Södertälje kommun om alla lag

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ljungbackens IP i Järna.

Bild: Mathias Jonsson

Annons

”Idrotten måste få ta plats – för våra ungdomars skull”. Så skriver kultur- och fritidsnämndens Margrith Aho (C) och tekniska nämndens Johan Johander (C) i ett debattinlägg.

Artikeln handlar om lagen som i dag har tillträde till Södertälje fotbollsarena och om utestängning av föreningar. I nämnda artikel skriver Aho och Johander: ”vi värnar om alla våra fotbollslag”.

Annons

Annons

Att kommunen ”värnar om alla” stämmer inte. FC Kallfors som tränar och spelar i Järna på Ljungbackens IP är undantaget. Man kan utestänga på flera sätt. Ett är införa begränsningar som försämrar möjligheten att delta på samma villkor som andra föreningar.

Vi har som enda fotbollsförening i Södertälje sedan ett år tillbaka förbjudits att ha försäljning och att sätta upp reklam på idrottsplatsen. Avtalet som reglerar detta har enligt Järna Sportklubb initierats av kultur- och fritidskontoret i syfte att säkerställa en bättre kaféverksamhet vid Ljungbackens IP. Resultatet är att det aldrig varit sämre än nu. Sedan sista matchen i division 5 i höstas (där Järna SK spelade) är det stängt.

Fortfarande, efter försäsongens elva genomförda hemmamatcher för våra ungdomslag, saknas det möjlighet för åskådare att få köpa en kopp kaffe. Vi kan sälja, men får inte.

Antar att politikerna från kultur-och fritidsnämnden är dåligt insatta i hur deras kultur- och fritidskontor agerat. Annars borde de ha skrivit att de ”värnar om nästan alla våra fotbollslag”.

När får förnuftet segra?

Kjell Axelsson

FC Kallfors

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan