Annons

Annons

Annons

Mordförsök i Salem

Kommunpolisen: ”Det går åt helt fel håll”

Oron i Salem har ökat efter veckans mordförsök och grova rån. Nu bjuder polisen in till en trygghetsvandring i kommunen, samt uppmuntrar till samtal.

– Händelser som de här påverkar en, särskilt när de händer i ens eget område, säger kommunpolisen Sandra Pettersson.

Text

Det blev en mörk start på veckan för Salem. Först ett mordförsök under tisdagen och därefter ett grovt vapenrån under natten mot onsdagen.

Om brotten har några kopplingar går inte att säga i dagsläget och än finns inga misstänkta personer gripna. Men kommunpolis Sandra Pettersson berättar att polisens synlighet i kommunen kommer att öka nu framöver.

Annons

– Vi kommer att synas och finnas på plats i området regelbundet nu. Mycket handlar om att informera och att fånga upp personer så att man känner sig trygg.

Sandra Pettersson är kommunpolis i Salem och Nykvarn.

Bild: Izabelle Johannisson

Annons

Hon berättar att hon varit ute i Salem ett flertal tillfällen de senaste dagarna och att hon märkt av en ökad oro – vilket hon poängterar är fullt naturligt.

– Hemmet ska vara ens trygga plats och man ska kunna bo i Salem utan att känna sig orolig. Man ska kunna leva sitt liv normalt. Men det är klart att det finns en oro. Händelser som de här påverkar en, särskilt när de händer i ens eget område.

Hon lyfter upp nyhetsrapporteringen i dag, som vittnar om ett ökat våld över hela landet.

– Var och varannan dag läser man om en ny skjutning i Sverige, det går åt helt fel håll. Därför lägger vi stora resurser på att jobba mot nyrekryteringen till de kriminella gängen. Det är ett pågående arbete varje dag, hela tiden.

Trygghetsvandring den 20 mars

Sandra berättar att det i Salem finns ett starkt samarbete mellan polis, kommun och brandförsvarsförbund, vilka samverkar för att öka tryggheten i kommunen.

På måndag kväll, den 20 mars klockan 18, bjuder de tillsammans in till en trygghetsvandring i kommunen. Den har varit planerad sedan länge, men Sandra konstaterar att det kan vara läge för ytterligare trygghetsvandringar i närtid.

– Just det här tillfället har varit planerat sedan länge, men nu kanske det kan vara läge att ordna fler trygghetsvandringar på andra platser i kommunen.

Annons

Hon hoppas att personer som har frågor eller känner en oro kommer ut till uppsamlingsplatsen vid Salemsvallen på måndag.

– Det kan kännas bra att prata med andra om vad man känner.

På kommunens hemsida hittar du mer information om trygghetsvandringen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan