Annons

Annons

Annons

Fotboll

Ishak stöttades av Södertäljeklack i storsegern

Lech Poznan vann stort mot Djurgården och tog sig vidare i Europaspelet.

Laget leddes som vanligt av Södertäljesonen Mikael Ishak – som hade en hejarklack från hemstaden på plats.

– Det är alltid roligt att komma hem och spela, jag vet att det var några från Södertälje här och det betyder jättemycket, säger han.

Text

Lech Poznan hade 2–0 att gå på från hemmamötet mot Djurgården i Europa conference league. Returen visade sig bli en enkel resa för polackerna som vann med klara 0–3.

– Det är otroligt skönt. Vi har sett fram emot den här matchen länge och att få avsluta på det här sättet ger en väldigt bra känsla, säger Lechs lagkapten Mikael Ishak.

Mikael Ishak.

Bild: EMMA WALLSKOG

Annons

Inför matchen var det väldigt mycket prat om konstgräset på Tele2-arena och att det skulle ge Djurgården en fördel. Men det var ingenting som oroade Mikael Ishak inför matchen.

– Vi kan rulla boll på konstgräs också, det verkar som att de inte visste det. Vi är ett spelskickligt lag och när det är en så här fin matta gynnar det oss, det chockade dem nog lite.

Annons

Hur mycket tändvätska var allt prat från djurgårdarna inför matchen?

– Snacka är gratis, det gäller att visa det där ute också. Det tycker jag inte att de har gjort sett över två matcher.

I mitten av den första halvleken blev Djurgårdens mittback Markus Danielsson utvisad. Efter en VAR-granskning ansåg domaren att DIF-spelaren förhindrat bortalagets Afonso Sousa från ett friläge. I Viaplays sändning efter matchen kallade experten Bojan Djordjic utvisningen för ”horribel”.

– För mig är den solklar, han (Sousa) hade varit helt fri annars. Jag tyckte att det var ett konstigt beslut med det gula i början.

Mikael Ishak fick påhälsning från vänner och familj efter matchen.

Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND

Det är inte ofta Mikael Ishak har fått visa upp sig på hemmaplan under sina drygt tio år i ute i Europa. Senast han fick spela i Sverige var 2020 när Lech Poznan slog ut Hammarby i Europa league-kvalet. Då stoppade pandemin publiken från matchen, därför passade 30-åringen på att njuta lite extra av att få spela, och framförallt, vinna i Sverige igen.

Annons

– Det är jätteroligt, såklart. Om man förlorar mot ett svenskt lag kommer man få höra det varje gång man är hemma och hälsar på, så det blir lite extra press på mig också. Därför blir det inte mycket bättre än så här faktiskt.

På läktarna hade han också en liten personlig hejarklack från hemstaden som jublade varje gång Mikael Ishak rörde bollen.

– Det fanns några, absolut. Jag är ju ofta där när jag kommer hem till Sverige så det är roligt att ha lite stöd därifrån i dag.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan