Annons

Annons

Annons

Södertälje

Debatt
Realistpartiet vill inte kasta ut några idrottsklubbar

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Debatten går het om vilka klubbar som ska ha omklädningsrum på Södertälje fotbollsarena. Foto: Per Danielsson/TT

Annons

Att politiker skarvar och ”missförstår” med avsikt för att smutskasta andra partier och dess företrädare förekommer främst i valtider. Att lyfta något ur sitt sammanhang och sedan tolka det som passar för att inför väljarna sätta någon i dålig dager förekommer.

Men att gå så långt som att ljuga rakt ut är trots allt ovanligt, men det har nu centerpartisterna Margrith Aho och Johan Johander gjort. De påstår att Realistpartiets Simon Isso på senaste kultur- och fritidsnämndsmötet ska ha sagt att han vill kasta ut Assyriska FF och Syrianska FC ur fotbollsarenan. Detta är en ren lögn.

Annons

Debatten handlade om bristen på omklädningsrum för division 1-klubben United – inte om att kasta ut andra klubbar. Inte någon gång sas det som centerpartisterna påstår.

Annons

Vi har även talat med kultur- och fritidschefen Maria Lindeberg samt arenans anläggningschef Mickael Andersson som båda var med på mötet. Ingen av dem har heller hört att Realistpartiet vill slänga ut några lag.

Simon Issos inspel på mötet handlade om att det finns sex omklädningsrum i arenan och att United borde få tillgång till åtminstone ett eget, tills ombyggnaden är klar och alla lagen har tillgång till egna omklädningsrum. Enligt Michael Andersson ska detta vara löst till sommaren, bra säger vi.

Vi ser mycket allvarligt på att centerpartister sprider lögner om Realistpartiet och dess företrädare för att på något skruvat sätt sätta sig själva i bättre dager.

Ett lågvattenmärke. Vi hoppades att Centerpartiets gruppledare Tage Gripenstam skulle ta avstånd ifrån lögnen, men han ställer sig per mejl bakom påståendet och tycker att vi ska stå ut med ”lite kritik” som han kallar det.

Det är skillnad på kritik och rena lögner, Tage.

Det är allvarligt att sprida lögner om en så infekterad fråga, vi överväger faktiskt att göra en polisanmälan

Det mest tragiska i detta är ändå att centerpartisterna Aho och Johander, som påstår sig värna stadens idrott och klubbar, gör precis tvärtom.

Det är allvarligt att sprida lögner om en så infekterad fråga, vi överväger faktiskt att göra en polisanmälan för grovt förtal, så allvarligt ser vi på detta påhopp.

Annons

Annons

Vi vill härmed hälsa till fotbollslagen Assyriska, Syrianska och Nordic United – tror att ni redan har fattat – att vi inte vill skapa osämja mellan lagen eller kasta ut något lag ifrån arenan. Vår ambition är och kommer alltid att vara att stötta idrotten och dess ungdomsverksamheter så mycket det bara går.

Sanningen är faktiskt att inget annat parti hade så stora ambitioner för just ungdomarna, idrotten och föreningslivet som Realistpartiet i vår senaste budget. Det vet ni som läst den – även centerpartister.

Joakim Granberg

Simon Isso

Realistpartiet

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan