Annons

Annons

Annons

Fotboll

Debatt
Idrotten måste få ta plats – för våra ungdomars skull

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Södertälje fotbollsarena.

Bild: Roger Stigell

Annons

Södertälje är en kommun präglad av idrott. Idrotten är viktig för supportrar, för social samvaro, bland motionärer och för att ge ungdomar meningsfull fritidssysselsättning. Idrottsplatser och anläggningar ska erbjudas i hela kommunen, för så många idrotter som möjligt och för så många klubbar som möjligt. 

 Södertälje fotbollsarena byggdes från början för Assyriska FF och Syrianska FC då klubbarna spelade på elitnivå. Numera samsas ytterligare två klubbar – Telge United FF och Nordic United FC – om gemensamma ytor och träningstider, och så har det varit de senaste åren. 

Annons

Annons

Kommunen jobbar med att hitta fasta lösningar så att alla fyra klubbarna ska få egna utrymmen på fotbollsarenan. Förvaltningen har jobbat med frågan under en längre tid och har presenterat en temporär lösning där man använder sig av Geneta sportfält under tiden som fotbollsarenan iordningställs.

Detta blev, tyvärr, kraftigt ifrågasatt på senaste kultur- och fritidsnämndsmötet av Simon Isso (RP). Realistpartiets lösning är att kasta ut Assyriska FF och Syrianska FC från fotbollsarenan eftersom de anser att dessa klubbars nivå (herrlagen spelar i division två) inte kvalificerar för att få vara kvar på fotbollsarenan och ha fasta omklädningsrum. 

Nej, Simon Isso och RP – vi värnar om alla våra fotbollslag oavsett division, nivå eller om man heter Assyriska FF, Syrianska FC, Telge United FF eller Nordic United FC. Nästa säsong kan det bli omvänt. Ska man då kasta ut Nordic? Och vart ska klubbarna som slängs ut ta vägen?

Både Södertälje kommun och klubbarna behöver arbetsro och förutsägbarhet för en hållbar och långsikt planering. 

Margrith Aho

Centerpartiet, kultur- och fritidsnämnden

Johan Johander

Centerpartiet, tekniska nämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan