Annons

Annons

Annons

Södertälje

Insändare
Vild strejk maskerad som sjukskrivning

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Pendeltågstrafiken drabbades av många inställda avgångar under sportlovsveckan.

Bild: Mattias Holgersson

Annons

Jag skulle åka från Östertälje i det soliga sportlovsvädret för att hälsa på barn och barnbarn. Men när jag kom upp till perrongen var det fullt med folk som stod där besvikna.

Där stod stora grupper skolbarn med skridskor och en ledare som verkade nästan förtvivlad. Andra barn hade med sina mor- och farföräldrar eller andra anhöriga som skulle hitta på något kul på sportlovet. Alla har ju inte råd att åka utomlands eller till fjället så SL har till och med tips på sina hemsida om olika utflyktsmål med naturupplevelser och sport, motion under sportlovet.

Annons

Annons

Sakta gick det in i mitt medvetande att det här med personalbrist handlade om en aktion av personalen i samband med att tågvärdarna nu skulle tas bort. Vad ynkligt, tänkte jag. Är det här facklig verksamhet?

I Finland strejkar man hejvilt inom kollektivtrafiken och handeln. Men man gör det enligt reglerna. Här får vi uppleva en vild strejk som maskeras i en sjukskrivningskampanj.

Menar man nu att Försäkringskassan är den nya strejkkassan som facket ska ha. Är verkligen Försäkringskassans pengar avsedda till detta? Arbetsgivaren känner till de falska sjukskrivningarna. Det är dags att kräva sjukintyg från första dagen av de anställda.

Satsa på trygghetspersonal i stället i vagnarna.

Päivi Rissanen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan