Annons

Annons

Annons

"Rankan"-debatten

Insändare
Hur tänker kommunen och Friluftsfrämjandet?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Pistmaskinen i Ragnhildsborgsbacken.

Bild: Karolina Önnebro

Annons

I en artikel i LT har grannarna till Ragnhildsborgsbacken ifrågasatt om man verkligen behöver bygga en 143 kvadratmeter stor förvaringsbod för pistmaskinen och diverse annat material. Nuvarande förvaringsbod är 40 kvadratmeter men rymmer då inte maskinen utan den får täckas över med presenningar, vilket borde fungera även i fortsättningen när det gjort det hittills.

Annons

De närboende har också skickat in förslag till alternativ placering men när bygglovsavdelningen skickat ärendet vidare har man enligt de närboende placerat boden på ett helt annat, mer olämpligt ställe än det grannarna föreslagit. Man har inte heller redovisat den inlämnade illustrationen i ärendet till byggnadsnämnden.

Annons

I stället för att kontrollera underlaget direkt med berörd tjänsteman och sedan rätta till det som blivit fel svarar bygglovschefen att handläggarna aldrig gör fel medvetet, men det hjälper ju inte om de ändå gjort fel.

Jag anser att ärendet i anständighetens namn måste tillbaka till byggnadsnämnden med en korrekt redovisning för ett nytt beslut.

Att tillverka konstsnö med stor elförbrukning i rådande klimat och elbrist är helt ohållbart och oansvarigt

Men den bästa lösningen är att inte bygga något nytt förråd alls och här har Friluftsfrämjandet huvudansvaret. Alla vet att det pågår en stor klimatförändring som får allvarliga konsekvenser för hela jorden i framtiden. Även skidverksamhet berörs i högsta grad. Mest uppmärksammat i fjällorter och i Alperna, där detta är en katastrof, men tyvärr gäller det även Södertälje. Ragnhildsborg som skidbacke är nog historia vad gäller utförsåkning. Att fortsätta att tillverka konstsnö med stor elförbrukning i rådande klimat och elbrist är helt ohållbart och oansvarigt.

Friluftsfrämjandet säger att man har mycket goda relationer med kommunen och jag skulle bli förvånad om det inte kommer krav på att kommunen med skattebetalarnas pengar ska kompensera för elkostnaden och dessutom begära att kommunen betalar det nya förrådet.

Annons

Friluftsfrämjandet har gjort en fantastisk insats för både barn och vuxna genom att hålla igång denna backe även under senare år med stor brist på natursnö men i nuläget pekar allt på att det inte går att på ett hållbart sätt hålla igång en slalombacke i Södertälje hur tråkigt detta än är.

Södertäljebo som gillar skidåkning

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan