Annons

Annons

Annons

Södertälje

Insändare
Vi sänker värmen – men inte i din bostad

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Telge bostäder har dragit ner på värmen i allmänna utrymmen som trapphus och källargångar. Foto: Hasse Holmberg/TT

Annons

Svar till insändaren Vad händer med värmen i mitt hem?

I dessa tider är det viktigt att alla hjälper till att spara el. Vi har prioriterat att våra hyresgäster ska få behålla samma temperatur som tidigare i sina hem. I stället har vi infört en rad andra åtgärden för att minska vår elförbrukning.

Annons

Annons

Som hyresgäst kommer du förmodligen främst att märka att temperaturen i allmänna utrymmen som tvättstugor, trapphus, källargångar och vindar har sänkts.

Du nämner hyreshöjning och det stämmer att vi varje år höjer hyran i samråd med Hyresgästföreningen. Som allmännyttigt bostadsbolag är vårt uppdrag att tillhandahålla bra bostäder till en rimlig kostnad för alla. Det innebär bland annat att vi behöver underhålla fastigheterna.

I takt med att den allmänna prisnivån ökar varje år blir det dyrare att underhålla fastigheterna. I samma takt behöver också hyrorna på bostäder höjas.

Hyresförhandlingarna för 2023 är sedan långt tillbaka redan förhandlade och klara. Under 2021 landade vi tillsammans med Hyresgästföreningen i en överenskommelse för hyressättningen år 2022–2023. Hyreshöjningen hamnar i snitt på 1,83 procent för 2023. Du som hyresgäst får ett separat utskick om det här inom kort.

Åter till elfrågan. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att begränsa vår förbrukning av el. Exempel på sådant du som hyresgäst kan göra själv är till exempel det som du nämner, att sänka värmen hemma. Men du kan tänka på att släcka lyset i det rum du inte befinner dig i, se till att fylla tvättmaskinen och använda led-lampor.

Fler tips på att spara el kan du läsa om på vår hemsida.

Ingela Liwell

förvaltningschef Telge Bostäder

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan