Annons

Annons

Annons

Södertälje

Insändare
Vi tror också på alla människors lika värde

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vid årets 5i12-manifestation prisades Södertälje Basketbollklubb. På bilden även de två övriga nominerade, Petra Jacob och Emelin Oduncu, samt konferencieren Anki Johansson. Foto: Roger Stigell

Annons

Åter igen blev Realistpartiet exkluderat inför 5i12-manifestationen mot rasism och främlingsfientlighet.

Vår gruppledare Joakim Granberg har inte ens fått frågan om att få vara med och stå bakom det gemensamma politiska 5i12-uppropet.

Annons

Annons

Gör det oss i partiet till rasister utan medmänsklighet? Nej. Vi har inget i vår politik som talar för det. Snarare tvärtom, vi anser att ingen ska utsättas för diskriminering eller kränkning för den man är. Vår värdegrund är baserad på värderingar som har formats i vårt land över många generationer och framför allt ett hårt jämställdhetsarbete.

Vår utgångspunkt är alltid att alla människor har samma värde, män och kvinnor ska vara jämställda och ha lika lön för samma arbete. Alla medborgare ska ha samma rättigheter och därmed också samma skyldigheter. Det som ofta kallas för samhällskontraktet.

Med det sagt så vore det fint om övriga partier som är med och skriver under inlägget om 5i12 åtminstone till nästa år påminner skribenten till artikeln om att även RP finns och faktiskt står bakom tanken kring 5i12-rörelsen.

Ola Karlsson (RP)

boendehandledare inom LSS

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan