Annons

Annons

Annons

Södertälje

Debatt
5i12 – en markering mot rasism och främlingsfientlighet

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Till årets 5i12-pris är Emelin Oduncu, Södertälje Basketbollklubb (Edessa Noyan på bilden) och Petra Jacob nominerade.

Bild: Leif Granlind, Mac Larsson, Emilia Lindholm Fjeld

Annons

Södertälje är en kommun med mångfald. Det är en styrka som präglar oss och som vi är stolta över. När du bor eller arbetar här ska det inte spela någon roll vad din bakgrund är, var du kommer från, vem du älskar, vilka dina föräldrar är eller vad du tror på.

Vi ska ha ett anständigt samhällsklimat, ett samhälle fritt från diskriminering och främlingsfientlighet där allas lika värde är en självklarhet. Vi ska underlätta för alla att delta och vara en del av samhället. Alla medborgare ska ha likvärdiga förutsättningar till att leva och utvecklas.

Annons

Annons

För att få det Södertälje vi vill ha måste vi alla stå upp för detta varje dag, så väl medborgare som politiker, tjänstemän och näringsidkare. Det var denna strävan – kampen att ena medborgarna och arbeta mot främlingsfientlighet och rasism – som skapade 5i12-rörelsen för mer än 30 år sedan.

Och varje år den 5 december, klockan fem i tolv, påminner vi om det fortsatta viktiga arbetet genom en manifestation på Stora torget.

I samband med manifestationen väljer Södertälje kommun, Telge, Polisen och LT att dela ut ett 5i12-pris – till årets pris är Emelin Oduncu, Petra Jacob och Södertälje Basketbollklubb nominerade. Pristagaren är en person eller organisation som gjort skillnad och visat särskilt mycket hänsyn, kraft och mod. Som står upp för medmänsklighet och hjälper till i kampen med att stärka samhället. Tack.

Boel Godner (S)

Alexander Rosenberg (M)

Lars Greger (MP)

Linda Sjögren (V)

Lovisa-Teolinda Gjorgjieva (KD)

Tage Gripenstam (C)

Metin Hawsho (L)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan