Annons

Annons

Annons

Södertälje

Debatt
M gör gemensam sak med betongparti och gröna extremister

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Södertälje kommer att styras av Moderaterna med Alexander Rosenberg, Socialdemokraterna med Boel Godner och Miljöpartiet med Lars Greger.

Bild: Stefan Lindström

Annons

Moderaternas gruppledare i fullmäktige, Alexander Rosenberg, har i olika sammanhang lyft fram sin bakgrund som ”skogsmulle”. Jag tillåter mig förmoda att detta är en bidragande orsak till att Rosenberg nu, till synes utan betänkligheter, valt att låta Miljöpartiet ingå i det nya kommunstyret jämte Socialdemokraterna.

De tre koalitionsmedlemmarna måste på kort tid i förhandlingar enas om en gemensam budget. Undertecknad hoppas, för Södertäljes bästa, att dessa förhandlingar kommer att kunna genomföras så friktionsfritt som möjligt.

Annons

Annons

Helt klart har de båda rödgröna partierna ett övertag. Vågar man hoppas att unge Rosenberg kommer att stå på sig och inte, i borgfredens intresse, gå med på vilka tokigheter som helst från det gröna extremistpartiet?

Jag vill i sammanhanget erinra om att miljöpartisten och meteorologen Pär Holmgren 2006 förutspådde att snön skulle försvinna – svenskarna skulle bland annat glömma skidåkningens ädla konst och Vasaloppet skrotas. Vårt lokala Miljöparti har mig veterligt dock inte torgfört sådana överdrifter.

Minst lika märkligt som det kommande samarbetet med MP är att M-partiet nu gör gemensam sak med den traditionella ärkefienden, makt- och betongpartiet par preference, Socialdemokraterna, som har styrt och ställt i Södertälje sedan 1917 (med undantag för treårsperioden 1988–1991 då Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Miljöpartiet hade makten i det dåvarande stadshuset).

Framtiden får utvisa hur det nya kommunstyret kommer att fungera. Om knappt fyra år är det val igen och då får vi se hur Alexander Rosenbergs gambling fallit ut.

Jag gissar dock att konstellationen S, M och MP kapsejsat långt innan dess.

Tommy Hansson (SD)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan