Annons

Annons

Annons

Nykvarn

Mälartåg får ny tidtabell – så påverkas du

Från och med 11 december börjar Mälartågen köra efter ny tidtabell. Det innebär glesare avgångar och färre tåg på en del av sträckorna, skriver de i ett pressmeddelande.

Text

Mälartåg kunde presentera den nya tidtabellen i slutet av förra veckan. På grund av försenad handläggning av Trafikverket har de nya tidtabellerna dröjt – något som även drabbade SJ.

Den nya tidtabellen innebär en del förändringar för pendlare, med färre avgångar och tåg som ersätts med buss. Men turtätheten kommer att vara oförändrad på flera sträckor. Exempelvis kommer sträckan Nykvarn-Stockholm ha lika många avgångar på vardagar, jämfört med höstens nuvarande tidtabell.

Annons

Annons

På helgerna blir det däremot färre avågångar Eskilstuna-Södertälje-Stockholm. Då kommer tågen köra varannan timme i stället för varje timme.

Det senaste året har många resenärer drabbats av förseningar och inställda avgångar, något som har förklarats med en nationell brist på lokförare. Med den nya tidtabellen hoppas MTR Mälartåg återigen skapa stabilitet för kunderna.

– Med Mälartågs nya tågtidtabell kan resenärerna i Mälardalen vänta sig mer stabilitet och större förutsägbarhet, säger Göran Gullbrand, strateg, trafik och infrastruktur Mälardalstrafik.

De har även en plan för att kunna anställa fler lokförare:

– Att utbilda och rekrytera fler lokförare är den viktigaste insatsen för att möta Sveriges behov av en mer stabil tågtrafik. MTR kommer innan årets slut ha startat två lokförarutbildningar med lön i egen regi, och en tredje våren 2023, som bidrar till att fylla det framtida behovet av lokförare på Mälartåg, säger Joakim Sundh, vd för MTR Mälartåg.

Bild: Markus Boberg

Läs mer om nya tidtabellen här

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan