Annons

Annons

Annons

Södertälje

Insändare
Succévalet var tre år tidigare

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

LT, 16 september 1985, dagen efter valet. Folkpartiet i Södertälje gjorde ett kanonval och tog elva mandat i fullmäktige.

Annons

Min gamle partikamrat Per-Erik Mattsson skriver ett debattinlägg (LT, 18 oktober) att Folkpartiet, numera Liberalerna, ökade med fem mandat i valet 1988.

Så var det inte. Jag kom som nyinflyttad till Södertälje från Helsingborg 1982 och då hade partiet tre mandat i kommunfullmäktige. Södertäljes Bengt Westerberg blev en uppskattad partiledare och vid valet 1985 ökade partiet från tre till elva mandat plus sex ersättare.

Annons

Annons

Länstidningen visade på en bild efter valet att nu kunde partiet inte längre få plats i en telefonkiosk.

Jag kom in i fullmäktige och jag stod på plats tio. Vid valet 1988 gick partiet ner till nio ordinarie ledamöter. Per-Eriks beskrivning stämmer därvidlag att det då blev ett borgerligt styre tillsammans med Miljöpartiet. Själv satt jag med i kommunstyrelsen tillsammans med tre övriga från mitt parti.

Per-Erik har i sitt inlägg i LT ett intressant samtal med sin hund Clio om vad som hänt och händer i Södertälje kommunfullmäktige och där händer just nu märkliga saker. Historiebeskrivningen ska dock vara korrekt.

Nils-Gunnar Lindh

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan