Annons

Annons

Annons

Södertälje

Insändare
Ett mörkt schackparti pågår

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Södertäljes nya politiska majoritet framträdde i veckan, i den ingår S, V, C, MP och oberoende kristdemokrater.

Bild: Stefan Lindström

Annons

Jag har upplevt flera val och bevittnat demokratiska tillvägagångssätt i politiken. Det som sker i Södertälje däremot. Det tar priset.

Jag bor inte i Södertälje, utan följer dramat från åhörarbänken. Först var det skjutningarna och nu politiken.

Annons

Annons

Jag finner er situation mycket märklig. Som en blixt från klarblå himmel talar svenska folket helt plötsligt om att maffian var på väg att ta över kommunfullmäktige. Jösses. Det har gått så långt att KD:s tidigare gruppledare anmält partiordföranden för att stärka utpekandet. Om det stämmer återstår att se. Oavsett så är skadan skedd.

Socialdemokraterna ska då ”räddat” situationen i sekund. Kan man tro. Mycket tyder på att ett dolt schackparti pågår bakom kulisserna. Jag undrar. Vem rör pjäserna?

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet har samarbetat med Kristdemokraterna sedan 2018 i Södertälje. I samarbetet inkluderades KD:s ordförande. Det har passerat helt under radarn.

I er stad är det inte coolt att byta lag. Kan man klandra KD lokalt för att följa partiledarens fotspår på riks? I stället har KD:s ordförande svartmålats. Jag ser orättvisa och grovt förtal i Södertälje.

Vi ska inte glömma Liberalernas gruppledare. Suttit i oppositions, som partiet nationellt, i x antal år. Han svartmålas helt plötsligt han också.

En som blir förlöjligad, mobbad och utpekad har tendens att med framåtlutande axlar vara tystlåten. Inte för att denne förtjänar påhoppet. Utan för att trakasserierna ska ta slut. Jag var själv mobbad som liten, min hållning påminner mig om det.

Annons

Det är uppenbart vad som sker i Södertälje – den ena sidan stärker sin ställning genom att underminera den andre. Härskartekniker.

Jag har sett den typen av taktik tidigare: min otrogne man. Han kastade skulden på mig och vände familj och vänner mot mig. Dessa människor skyr inga medel för att smutskasta andra. Vissa glömmer lätt att man inte ska kasta sten i glashus.

Madde

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan