Annons

Annons

Annons

Södertälje

Insändare
Vad menar Halef – ligger här en hund begraven?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kristdemokraten Robert Halef.

Annons

Hur kan en seriös politiker, som jag trott att Robert Halef (KD) är, sprida så mycket galla över en nationellt uppmärksammad skicklig politiker i en kommunal eftervalsdebatt. Hans inlägg om Boel Godner i fredagens LT blir klassisk för sin otäcka dumhet.

Annons

Jag själv är numera mest uppmärksammad som gammal natt- och dagvandrare på stadens gator med trogna terriern Clio. Hon är döpt, inte efter Renaultmodellen, utan efter historieskrivningens musa i den grekiska antiken. Det är viktigt för alla att historieskrivningen blir så sann som möjligt, tyckte musan Clio.

En gång i tiden var jag kommunalpolitiker i Södertälje i den borgerliga regering som tillträdde efter valet hösten 1988. Westerbergeffekten gav det lilla liberala partiet fem nya fullmäktigeplatser och gick från tre till åtta och vi rymdes inte längre i en telefonkiosk. Miljöpartiet med Irina Hoffman och Gudrun Lindvall tänkte ett par dagar och ställde sedan upp på den borgerliga sidan. Jag blev inte kommunalråd men ordförande i tekniska nämnden och för Karlavagnen (dåvarande Telge fastigheter).

Annons

Moderaternas Rolf Eriksson (dagens Alexander Rosenberg) blev kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen. Gunnel Liljegren (still going strong) moderat riksdagsledamot blev trevlig ordförande i fullmäktige.

Stig Thörn vår folkpartiordförande, som avled 2018, och Rolf Eriksson talade ofta om att det var en sinkadus att vi kommit till makten och att vi hade förpliktelser att värna om ett gott samarbete med den nästan lika stora sossesidan. Rolf Eriksson (fortfarande i livet) och arbetsmarknadspolitikern Conny Andersson (dagens Boel Godner) hade också ett, så vitt jag förstått, gott samarbete efter valet. Allt för Södertäljes bästa. Rolf kan själv vittna om saken.

Annons

Vi småpartier Miljöpartiet, Centerpartiet och FP Liberalerna tyckte ibland kanske alltför gott. Dock åstadkom vi en del. Nytt trafiksystem i centrum några nya naturskyddsområden och våtmarker och en hel del annat som jag nu har glömt. Irina och Gudrun kan själva vittna om saken.

Vid fredagens vandring mumlade jag till Clio: varför tror du att Robert Halef yttrade sig på detta ynkliga sätt i tidningen?

Kan det ha varit för att han vill åstadkomma en annan historieskrivning än den äkta? Det kan väl ändå inte vara möjligt? Eller vad tror du? Tror du Robert Halef har humor?

Jag fick inget svar.

Per Eric Mattsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan